dimecres, 13 de maig del 2020

Un estudi contradiu Tebas i evidencia que el risc de contagi entre futbolistes serà elevat



FUTBOL






Els sistemes immunitaris dels futbolistes estaran més baixos a causa de la fatiga per l'acumulació de partits







Antoine Griezmann, durant un entrenament del Barça | FC Barcelona







per Redacció

 





Un conjunt de preparadors físics d'equips de Primera i Segona Divisió, entre els quals hi ha el del Barça, Antonio Gómez, ha elaborat un estudi de 40 pàgines que contradiu LaLiga, que ha assegurat més d’una vegada que quan es reprengui la competició el risc de contagi del coronavirus entre els futbolistes serà molt baix. Segons ha revelat El Club de la Mitjanit de Catalunya Ràdio i Esport3, els professionals consideren que els jugadors estaran força exposats a qualsevol afecció respiratòria i, en conseqüència, a la Covid-19.



L’estudi, titulat “Retorn als entrenaments i competició del futbol després de l'alerta sanitària del coronavirus amb èmfasi en la represa d'entrenaments i la gestió de la competició”, justifica la seva tesi amb un argument principal: durant el període de competició, els sistemes immunitaris dels futbolistes estaran més baixos a causa de la
fatiga per l'acumulació de partits, fet que els farà més vulnerables a infectar-se de la Covid-19. La investigació dels preparadors físics posa en dubte les afirmacions de Javier Tebas sobre el risc de transmissió en els partits, que ell considera molt proper a “zero”.







 


 



Tal com va demanar Gerard Piqué al president de LaLiga, però, una mica més de temps d’entrenaments podria ajudar a minimitzar aquests riscos: si el nivell de preparació física és superior, el desgast serà menor i, per tant, la resposta dels cossos dels jugadors a possibles infeccions serà més eficient. Caldrà veure quin és el posicionament dels futbolistes, que de moment ja han aconseguit evitar les concentracions obligatòries que pretenia imposar la patronal. A Anglaterra, diversos jugadors ja han exterioritzat públicament que no veuen amb bons ulls el retorn a l’activitat.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elmon.cat/monesport/futbol/estudi-risc-contagi-futbolistes-elevat_2123655102.html