divendres, 28 de juny del 2019

L'incendi s'enfronta al pitjor dia de l'onada de calor encara fora de control



INCENDI RIBERA DE L'EBRE






Guillem RS
Vinebre (Ribera d'Ebre)
Foto: GRS
Divendres, 28 de juny de 2019













L'incendi de la Ribera d'Ebre segueix sense control però l'optimisme ja regna al centre de comandament dels Bombers, a Vinebre.



Just amb la sortida del sol, i quan els mitjans aeris s'han pogut enlairar, s'ha pogut confirmar que l'estratègia dels tècnics per intentar contenir el flanc dret ha funcionat i ja s'ha pogut perimetrar les flames. "La nit ha anat bé", ha assegurat el cap dels Bombers, però la calor que farà avui és el que preocupa ara als tècnics.



L'objectiu de contenir el flanc dret nord, el que avançava cap a Lleida, s'ha pogut complir i aturar per evitar que es descontroli col·locant mitjans terrestres sobre el lloc. Era la zona que més preocupava. 



Avui no es podrà estabilitzar

 

Tot i això, i tal com ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, no s'espera que avui es pugui ni estabilitzar ni controlar. Les hores que ara venen, quan la temperatura es dispararà i es preveu que sigui el dia amb més calor de l'any, seran claus per intentar posar el peu al coll a les flames, que cremen sense control des de dimecres al migdia.



L'inspector Ramos dels Bombers ha coincidit amb el conseller per demanar prudència davant d'aquest divendres, el punt àlgid de l'onada de calor que podria fer revertir els avenços que s'han guanyat aquesta nit. Malgrat que l’incendi no està estabilitzat, a hores d’ara, ja no hi ha fronts actius potents i s’ha aconseguit ampliar la presència d’efectius al llarg del perímetre.



Així, els treballs d’extinció de l’incendi, malgrat les represes, la simultaneïtat d’incendis d’ahir i la meteorologia extrema, han aguantat durant la nit i al llarg d’avui s’intentarà consolidar la feina assolida.



Més de 400 efectius treballant sobre el terreny

 

Amb la remissió temporal del vent i la baixada de les temperatures, 400 efectius han aprofitat la nit per seguir atacant les flames amb la intenció de fer-lo remetre el màxim possible. Aquest matí s'hi sumaran els mitjans aeris. Pel que fa a les hectàrees afectades, s'espera que Agents Rurals puguin sobrevolar la zona de l'incendi per tenir una dada exacta però ja s'han superat les 6.500.



Cinc carreteres tallades

 

Ara per ara, segons el Servei Català de Trànsit, els Mossos d’Esquadra mantenen el tall de les cinc carreteres de la zona: la C12 (entre Maials i Flix), la T703 (a la Palma d’Ebre), la C233 (entre Bovera i Flix), la T714 (Torre de l’Espanyol) i la T2237 (entre Vinebre i la Palma d’Ebre)








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://elcaso.elnacional.cat/ca/successos/incendi-ebre-tarragona-objectius-calor-nit_9561_102.html