Stuani regala la primera Supercopa de Catalunya al Girona (0-1)

SUPERCOPA DE CATALUNYA

Bernat Aguilar
Nova Creu Alta, Sabadell. Dimecres, 6 de març de 2019

El Girona és supercampió de Catalunya en el seu debut a la gran final gràcies al de sempre, Cristhian Stuani, que ha marcat de penal (0-1). El Barça, que ha gaudit d'ocasions d'avançar-se i també d'empatar, no ha pogut aixecar el seu tercer trofeu de la Supercopa de Catalunya.

Festa sense futbol

Festa del futbol català a l'estadi de la Nova Creu Alta de Sabadell amb 10.722 espectadors. El Barça i el Girona, els dos millors classificats de la temporada passada, han estat els protagonistes sobre la gespa, igual que el presidencial himne d''Els Segadors', que ha tornat a sonar abans de l'inici, amb el president Quim Torra a la llotja.

Un partit per veure cares noves, que no han decebut, i alguna confirmació esperada. També ha estat el moment de donar minuts als menys habituals i de gaudir sense les grans estrelles. No hi han estat Messi, Suárez, Piqué o Ter Stegen, però sí gran part de la banqueta del Barça. Amb un 4-3-3 clàssic, Cillessen pot haver jugat el seu penúltim partit amb el conjunt blaugrana; Wagué, Murillo, Umtiti i Miranda a la defensa; l'esperat
Todibo, Aleñá i Riqui Puig al mig; i un atac format per Malcom, Boateng i Collado.

FC Barcelona

Un Barça poc habitual davant d'un Girona amb futbolistes més titular. També amb un 4-3-3, Eusebio Sacristán ha copiat el model d'Ernesto Valverde. Amb Iraizoz, Pedro Porro, Bernardo, Muniesa, Valery, Pere Pons, Granell, Aleix García, Roberts, Lozano i Doumbia. Un onze més titular i amb ganes de guanyar un títol.

El partit, com era d'esperar, no ha ofert un gran futbol. Pilota sense gaire rapidesa de moviment al mig del camp, amb imprecisions i amb curses ràpides per aconseguir espantar el rival. A destacar les curses de Malcom, el control de Riqui Puig, les pujades a l'atac de Valery i Porro, a més de l'amenaça constant de Lozano.

Stuani no falla

Amb el poc moviment de la primera meitat, les intencions de canviar el marcador i també de fer gols, els dos entrenadors han fet canvis. Eusebio ha fet entrar tota la banqueta: el porter Suárez, Alcalá, Borja García, Portu, Douglas Luis, Raúl García, Montes, Paik i Stuani. I per part blaugrana, Oriol Busquets i Chumi han entrat al camp.

Però les notícies han estat només gironines. Una de dolenta amb la lesió de Douglas després d'un minut de sortir al camp, i una de bona amb el tan esperat gol. El Barça tenia les ocasions, però Collado ha fet penal a Valery, que al minut 69, quatre després d'entrar al camp, Stuani no ha fallat.

L'uruguaià ha decantat la balança des dels onze metres. I el gol seria definitiu. Tot i els intents de Boateng i Malcom, no hi ha hagut manera d'empatar el partit. Ni amb l'entrada posterior d'Abel Ruiz i un recital de recursos de Riqui Puig s'ha pogut portar la final als penals.

El Girona és supercampió català en el seu debut a la competició. Els gironins empaten amb l'Espanyol amb un títol i es queden a un dels dos trofeus del Barça.