dilluns, 4 de desembre del 2017

El jutge belga decidirà el 14 de desembre si extradeix Puigdemont i els consellers



Han declarat aquest matí als jutjats de Brussel·les.



















Per: Redacció 

04.12.2017  12:51






El jutge belga decidirà el 14 de desembre si extradeix Puigdemont i els consellers Clara Ponsatí, Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig que avui han declarat als jutjats de Brussel·les en la vista sobre l’ordre de detenció europea emesa per la jutgessa de l’Audiència espanyola Carmen Lamela.



L’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, no creu que l’extradeixin ja que diu que els fets no serien delictius, segons l’ordenament jurídic belga. A més, la defensa assenyala que, de ser extradits, ‘no tindrien un judici amb totes les garanties que exigeix la justícia belga.’



La fiscalia belga defensa l’extradició, car equipara els delictes de rebel·lió, sedició, malversació, desobediència i prevaricació –imputats per la justícia espanyola– al de ‘coalició de funcionaris’. Si a l’estat espanyol la pena per
aquests delictes pot arribar a trenta anys de presó, a Bèlgica només la malversació permetria una condemna màxima de deu anys.



De fet, la primera vista s’havia de fer el 17 de novembre, però el jutge la va ajornar, a petició de les defenses, perquè tinguessin més temps per a presentar les al·legacions escrites. A parer del penalista Denis Bosquet, si el jutge dubta sobre l’equiparació dels delictes espanyols al codi penal belga o bé sobre el tractament que poden rebre els polítics catalans si són extradits, decidirà de no lliurar-los a l’estat espanyol.



La declaració del president i els consellers a Bèlgica ha coincindit amb la decisió del Tribunal Suprem espanyol de mantenir en presó incondicional el vice-president del govern, Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn, el líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’ex-president de l’ANC i número 2 de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez. Ttot plegat té lloc hores abans de començar oficialment la campanya electoral.










Enllaç notícia :