dilluns, 19 de desembre del 2016

Acord entre el Barça i la UEFA pel cas de les estelades



BARÇA - UEFA - ESTELADES




El club retira el recurs interposat contra l'organisme i aquest reformula la normativa

Les regles "han d'evolucionar per reflectir la naturalesa de la societat en què vivim i en la qual la llibertat d'expressió és generalment un valor molt celebrat", assegura la UEFA en un comunicat

L'entitat crearà un grup de treball per tal de revisar el marc jurídic disciplinari.






| 19/12/2016 a les 17:58h



El Camp Nou ple d'estelades | Plataforma Proseleccions






El Barça i la UEFA han arribat a un acord en el cas de les estelades: el club retira el recurs interposat contra l'organisme al TAS i aquest reformula la normativa. En un comunicat fet públic aquest dilluns, la UEFA es mostra "satisfeta" pel pacte i admet que les regles poden modificar-se.



De fet, l'organisme assenyala que les normes "han d'evolucionar per reflectir la naturalesa de la societat en què vivim i en la qual la llibertat d'expressió és generalment un valor molt celebrat". Per
tal de revisar el marc jurídic disciplinari, la UEFA crearà un grup de treball en què clubs i federacions podran fer les seves propostes.




En concret, el Barça ha retirat els recursos que havia interposat contra l'organisme per la sanció imposada amb relació a l'exhibició d'estelades en dos partits de la Champions el novembre de 2015. Aquest estiu la UEFA va anunciar una multa de 150.000 al club blaugrana pels expedients acumulats, tots ells vinculats a les banderes independentistes.



Totes aquestes sancions van ser obertes arran dels informes elaborats per coordinadors de seguretat de la UEFA, que són els encarregats de recollir els comportaments que no compleixen les normes del joc net, ja siguin de caràcter xenòfob o polític, durant els partits. En aquest sentit, l'ordenament disciplinari de l'entitat contempla, a l'article 16, que el club és el màxim responsable del comportament de les aficions. Aquesta norma inclou "l'ús de gestos, paraules, o qualsevol mètode per transmetre qualsevol missatge que no sigui propi de l'esport, especialment tots aquells de caràcter polític, ideològic, religiós o de naturalesa provocativa".





Enllaç noticia :