dijous, 18 d’agost del 2016

El Barça aixeca la Supercopa d'Espanya, el primer títol de la temporada (3-0)

F.C.BARCELONA

Arda Turan, amb dos grans gols, i Messi, completen un bon partit dels blaugrana. Claudio Bravo, amb un penal aturat, es converteix en un dels protagonistes de la final.

per Adrià Soldevila 17/08/2016
Arda Turan celebra el primer gol davant el Sevilla. | EFE

La Supercopa d'Espanya és el vuitè títol de l'era Luis Enrique. El conjunt dirigit per l'exjugador blaugrana i actual tècnic barcelonista ha aixecat la Supercopa d'Espanya, després de vèncer al Sevilla per un contundent 5-0 global, amb el 3-0 aconseguit al Camp Nou aquest dimecres a la nit, amb dos gols d'Arda Turan i un de Leo Messi i una cirereta inesperada: un penal aturat per Claudio Bravo. Aquest trofeu és el primer que ha rebut i alçat Messi com a capità del Barça, degut a la lesió inoportuna d'Andrés Iniesta el diumenge passat al Pizjuán.

El Barça ha trigat nou minuts en obrir el marcador. En una nit tardana d'estiu, amb l'estadi ple de turistes d'arreu del món, els blaugrana s'han vist sorpresos per la pressió alta del Sevilla i per les tres primeres clares aproximacions del conjunt andalús. Però ben aviat, el conjunt de Luis Enrique s'ha tret les puces de sobre i ha aconseguit trobar la porteria de Rico, amb una bona combinació entre André Gomes, Messi i Arda Turan, que ha acabat amb una bona definició del turc per fer el primer en el minut 9 (1-0).

La bona renda aconseguida en el partit d'anada (0-2) ha permès el tècnic asturià fer proves i formar
amb un onze ple de novetats. El conjunt blaugrana ha saltat a l'estadi amb Claudio Bravo a la porteria; Aleix Vidal, Mascherano, Umtiti i Lucas Digne a la defensa; Sergio Busquets, Denis Suárez i André Gomes al mig del camp; i amb Messi, Munir i Arda Turan a la davantera. Pel que fa el rival dels barcelonistes, el Sevilla ha situat un 3-2-4-1 sobre el terreny de joc, amb Sergio Rico; Mariano, Diego González, Mercado; Iborra, Kranevitter; Sarabia, Correa, Ganso, Konoplyanka; Ben Yedder.

Després d'una fase d'anades i tornades, amb bones oportunitats per ambdós equips, el partit ha canviat de dinàmica i s'ha calmat, tot i la bona predisposició dels dos conjunts a practicar bon futbol. En el minut 33, després que Messi i André Gomes desaprofitessin dues bones ocasions, el Sevilla ha tingut l'opció d'empatar la final amb un penal clar -per mans d'Umtiti, però Claudio Bravo s'ha vestit d'heroi per aturar el llançament d'Iborra. Un últim servei excepcional abans de decidir el seu futur.

La segona part ha iniciat amb la mateixa intenció que ha acabat la primera, amb el Barça essent superior al Sevilla i amb jugadors com Arda Turan i Messi molt participatius, entrant constantment en contacte amb la pilota. Als 50 minuts, el turc ha fet el tercer amb una brillant vaselina que ha sorprès Rico, després d'una magnífica pressió al mig del camp del conjunt visitant. Cinc minuts després, una centrada de Digne l'ha rematada de cap Messi per signar el tercer i fer embogir els 71.000 aficionats presents a l'estadi, que han celebrat el gol de Messi com un títol personal.

Les proves realitzades per Luis Enrique han funcionat. Els quatre nous fitxatges, titulars per donar descans a Piqué i Rakitic i per les lesions de Mathieu i Iniesta, han mostrat una molt bona predisposició i lectura ràpida dels conceptes tècnics i tàctics del conjunt culer. Amb una molt bona sortida de pilota, Umtiti ha demostrat la seva ràpida reacció defensiva i una majestuosa capacitat per iniciar jugades curtes des de la defensa. Lucas Digne, que ha disputat 65 minuts, ha format part d'un trident de banda esquerra que ha signat una molt bona actuació, amb André Gomes i Arda Turan com a homes implicats. El lateral francès ha estat profund, com se li demana a tot lateral blaugrana, i ha sabut dosificar les pujades a l'atac per tal d'invervenir, també amb èxit, en les accions defensives. Ha fet la centrada del gol de Messi.

El partit de Denis Suárez i André Gomes a les posicions d'interior també ha estat destacable. El gallec s'ha ofert en cada jugada ofensiva del conjunt local, ajudant en la construcció en camp propi, recolzant Busquets i els centrals, i tenint a Messi com el seu millor aliat en la zona de tres quarts de camp. Gomes ha tingut detalls molt positius i errades de principiant. En el seu primer partit oficial, el portuguès ha estat participatiu en la fase creativa, essent un bon comodí per a les parets de Messi i Arda i ha protagonitzat les jugades del primer i el tercer gol. Tot i això, se l'ha notat amb manca de rodatge i d'assimilació dels moviments dels seus companys. Per ser el seu primer partit, s'ha guanyat una nota molt alta.