dimarts, 14 de juny del 2016

Blatter reconeix que va ser testimoni de sortejos amb boles fredes i calentes



L'expresident de la FIFA ha afirmat que va presenciar sortejos a Europa on es manipulaven les boles però nega que mai passés a la FIFA


ROGER REQUENA Barcelona




Blatter, durant un Congrés de la FIFA / AFP




La FIFA no guanya per disgustos ni escàndols. Aquest cop, la polèmica ha arribat a través d'unes declaracions del seu antic màxim dirigent, Joseph Blatter, que ha assegurat que va ser "testimoni de sortejos" a Europa en els quals es van refredar escalfar les boles que contenien els noms dels equips. Ha especificat, això si, que això "mai" va passar a la FIFA. 

En una entrevista publicada al diari 'La Nación', Blatter qualifica de "tècnicament possible" aquesta tècnica, de la qual n'ha explicat els passos: "Es posen les boles abans en un congelador. La mera
comparació entre unes i altres al tocar-les ja determina les boles fredes i les calentes. Al tocar-les, ja se sap què hi ha".

"El sorteig a la FIFA era net fins l'últim detall. Jo mai vaig tocar les boles, cosa que altres si que feien. Se les pot senyalitzar, escalfant-les o refredant-les. No existeixen a la FIFA, però", ha insistit l'antic màxim mandatari suís, que ha reiterat sobre la seva defensa en les investigacions que duu a terme la justícia dels Estats Units i el Comitè d'Ètica de la FIFA: No em trobaran res que hagi violat cap llei suïssa o penal". Blatter, tot i les greus declaracions realitzades al diari argentí, assegura tenir "la consciència molt tranquil·la". 



Enllaç noticia :