dimarts, 5 d’abril del 2016

Tots els grups del congrés espanyol excepte Ciutadans aproven tramitar la reforma de l’estatut valencià

Dimarts  5.04.2016  20:00

PAÍS

Puig diu que el sí a l’estatut és el primer pas per aconseguir les inversions que mereixen els valencians.






El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig



El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat aquest avui com una ‘alegria’ el fet que tots els grups parlamentaris del congrés espanyol, excepte Ciutadans, hagin mostrat la seva disposició a aprovar la reforma de l’estatut valencià, debatuda a la cambra baixa.

A les portes de l’hemicicle, Puig ha dit que aquest és el primer pas per intentar solucionar el problema del finançament del País Valencià a Madrid i perquè els valencians tinguin les inversions que mereixen. El cap del Consell ha retret al govern espanyol en funcions que cap membre de
l’executiu de Rajoy hagi assistit al ple i ha assenyalat que li produeix tristesa.

En aquest sentit, ha afegit ‘potser no volen saber res del PP valencià, que també seria obvi després del que ha passat’, ha indicat en al·lusió als casos de corrupció que esquitxen el PP.

La reforma vincula inversions de l’estat al pes poblacional del País Valencià en el conjunt de l’estat espanyol i, en concret, que la inversió, exclòs el Fons de Compensació Interterritorial, sigui equivalent a aquest pes durant un període de set anys. El text ha arribat a la cambra amb la unanimitat de tots els grups parlamentaris a les Corts.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/tots-els-grups-del-congres-espanyol-excepte-ciutadans-aproven-tramitar-la-reforma-de-lestatut-valencia/