dilluns, 4 d’abril del 2016

Messi va comprar una empresa de Panamà hores després de ser imputat per Hisenda

Dilluns  4.04.2016  03:27

MÓN

Un document conté les signatures a mà tant del jugador com del seu pare.








Entre les moltes persones de qui s’han exposat els secrets arran la publicació dels Papers de Panamà, hi ha la família Messi, que es troba, doncs, embolicada en un nou escàndol fiscal. Quan feia poques hores que la hisenda espanyola els havia imputat un frau per quatre milions d’euros, els Messi van comprar una empresa opaca del Panamà, per mitjà d’uns advocats de l’Uruguai.

Per a fer aquesta operació, la família Messi van activar un mecanisme de pantalles. Van establir contacte amb l’estudi uruguaià Abreu, Abreu & Ferres per comunicar-se amb Mossack Fonseca, l’agència especialitzada a gestionar societats en paradisos fiscals els papers de la qual s’han filtrat. El futbolista i el seu pare van quedar exposats el 13 de juny de 2013, quan Mossack Fonseca va demanar els noms dels amos de Mega Star Enterprises per incorporar-los a la seva cartera de clients.

L’empresa panamenca va aconseguir finalment un document que pare i fill van signar de pròpia mà, amb tinta blava, dirigit a Mossack Fonseca i datat el 23 de juliol de 2013 a Panamà.

Immediatament després de ser acceptats per Mossack Fonseca, l’estudi uruguaià va demanar a aquella empresa que posés uns nous directors en la societat, per aixecar així una nova barrera.

Mega Star Enterprises Inc es va obrir el 6 de febrer de 2012. No se sap si els Messi van adquirir la societat des que es va crear, però aquest primer tràmit va ser fet per l’estudi uruguaià Abreu, Abreu & Ferres, el mateix que va intervenir per crear l’empresa uruguaiana Jenbril SA, titular exclusiva dels drets d’imatge del jugador. La fiscalia espanyola descriu Jenbril SA com una de les firmes clau en la presumpta maniobra per a evadir imposts.
 
Els investigadors espanyols sospiten que els Messi van fer servir un entramat de set societats registrades en paradisos fiscals per evadir 4 milions d’euros provinents dels contractes publicitaris signats pel jugador en els últims anys. El judici per aquesta evasió començarà a Barcelona el 31 de maig i l’aparició d’una nova empresa pot complicar-lo encara més.

La següent modificació de Mega Star Enterprises es va fer el desembre del 2015. La societat s’havia creat el 2012 amb accions al portador, però l’1 de desembre de 2015 la signatura panamenca va canviar aquesta metodologia i va emetre el cent per cent de les seves accions en favor de Jorge Messi, que així va deslligar de l’afer el jugador de Barcelona, ​​una tàctica que els Messi ja havien utilitzat davant la justícia espanyola.

No havien passat ni vint-i-quatre hores des de la modificació en les accions, que una comanda de l’estudi uruguaià a Mossack Fonseca revelava la preocupació de la família Messi pel canvi administratiu que creien que podia exposar el pare del futbolista. Els uruguaians van demanar a l’agència que verifiqués que la identitat de Jorge Messi no figurés en el registre públic i que es mantingués en secret, cosa que ja és prevista per la legislació de Panamà.

Ser beneficiari d’una societat en un paradís fiscal no és un delicte en si, sempre que no s’utilitzi per emblanquir actius o per evadir el pagament d’imposts, entre més activitats il·lícites. Però els Messi són investigats a l’estat espanyol per haver implementat una enginyeria financera amb transferències encreuades entre companyies ‘fictícies i de nul·la activitat’ a Belize, l’Uruguai, la Gran Bretanya i Suïssa.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/messi-va-comprar-una-empresa-del-panama-hores-despres-de-ser-imputat-per-hisenda/