divendres, 18 de març del 2016

Barça-Atlètic de Madrid, als quarts de final de la Champions League

| 18/03/2016 a les 12:11h
CHAMPIONS LEAGUE

El Madrid s'enfrontarà amb el Wolfsburg, el rival més fluix dels vuit

Els set possibles rivals del Barça a la Champions






Barça i Atlètic de Madrid s'enfrontaran a la Champions | EFE

El Barça s'enfrontarà amb l'Atlètic de Madrid als quarts de final de Champions. Serà el penúltim obstacle abans de la final de Milà on els blaugranes intentaran aconseguir el repte de ser el primer equip en guanyar el màxim guardó continental per segona vegada consecutiva. L'anada es jugarà al Camp Nou el 5 o el 6 d'abril mentre que la tornada serà al Vicente Calderón el 12 o 13 d'abril.

El Reial Madrid, per la seva banda, jugarà amb el Wolfsburg alemany, l'equip més fluix dels vuit. Les altres dues eliminatòries enfrontaran el Bayern de Munic de Pep Guardiola amb el Benfica i el PSG amb el Manchester City.

Tots els equips dels quarts de final de Champions


Manchester City. Serà l'únic representant de la Premier anglesa en la seva primera participació als quarts de final de Champions. L'equip citiizen és una de les grans incògnites d'aquesta ronda. I és que malgrat els petrodolars que permeten disposar d'una de les plantilles de més nivell a Europa –Kun Agüero, Kevin de Bruyne, David Silva, Yaya Touré, Vicent Kompany, entre altres-, el seu rendiment és irregular. A la lliga és quart i no té garantida la seva presència a la Champions de la temporada vinent en la qual Pep Guardiola esdevindrà el nou entrenador.
El Manchester City és un dels possibles rivals del Barça Foto: EFE



Reial Madrid. El club de Florentino Pérez ha posat tots els ous a la cistella de la Champions després de ser expulsat de la Copa per alineació indeguda i quedar-se sense cap opció a la Lliga –està a 12 punts del Barça-. Zinedine Zidane no ha millorat massa les prestacions del destituït Rafa Benítez però els blancs són uns autèntic especialistes a Europa. De fet, és el conjunt que més vegades ha guanyat la competició (10) i, a diferència dels blaugranes, ho sap fer sense sumar doblets o triplets.

Paris Saint Germain. El club de la capital francesa ha anat madurant els darrers anys un projecte basat en els petrodòlars del Qatar. Amb Laurent Blanc a la banqueta i Zlatan Ibrahimović com a estilet d'una constel·lació d'estrelles formada per Àngel di María, Edinson Cavani, Lucas Moura, David Luiz, Marco Verrati i Thiago Silva, entre altres, han tiranitzat la lliga francesa. De fet, aquest passat cap de setmana van guanyar el títol a vuit jornades per acabar el campionat. Ara, tenen la gran oportunitat de regnar a Europa.

Atlètic de Madrid. Dos anys després d'estar a punt de guanyar la Champions, l'equip del “Cholo” Simeone torna a estar entre els vuit millors d'Europa. La classificació per als quarts la va aconseguir in extremis després d'una eliminatòria amb el PSV sense gols i amb una tanda de penals agònica (8-7). És una de les grans incògnites ja que, malgrat que s'han tornat a reinventar, la sensació és que no és tan fiable com ho havia estat dos anys enrere. La manca de gol, pot ser un problema per arribar a Milà.
L'Atlètic de Madrid va passar a quarts als penals. Foto: EFE
Benfica. El campió portuguès és, a priori, un dels rivals més assequibles dels quarts de Champions. Ha arribat a la ronda sense fer massa soroll després de superar el Zenit de Sant Petersburg. Entrenats per Rui Vitória i amb una plantilla discreta on destaquen Raúl Jiménez, Nicolás Gaitán i Jonas Gonçalves, entre altres, difícilment rememorarà els temps gloriosos de la dècada dels 60 quan va aconseguir dues Copes d'Europa.

Wolfsburg. El club de la Baixa Saxònia és, a priori, la ventafocs de quarts de final. Ha arribat a la ronda després d'eliminar el Gant, un dels equips més febles que havia aconseguit superar la lligueta prèvia i ara només una proesa li podria obrir les portes a les semifinals. L'èxit a la Champions ha estat un revulsiu per una ciutat que havia quedat molt tocada per l'escàndol de Volkswagen. Julian Draxler i André Schürrle són els dos jugadors més destacats del conjunt alemany.

Bayern de Munic. L'equip de Pep Guardiola és, juntament amb el Barça, el gran favorit per guanyar la Champions. L'entrenador català, després de dos fracassos, intentarà tancar la seva etapa al club bavarès aconseguint la tercera corona continental del seu compte particular. Els bavaresos tenen una de les plantilles més espectaculars del món en un autèntic “àlbum de cromos”: Thomas Müller, Robert Lewandowski, Arturo Vidal, Douglas Costa, Philipp Lahm, Thiago Alcántara i Manuel Neuer, entre altres. Tanmateix, per arribar a quarts han hagut de patir com mai ja que la Juventus s'ha avançat per 0 a 2 a la primera part de la tornada. Això sí, després de forçar la pròrroga no han fallat i han acabat golejant per 4 a 2.
El Bayern de Guardiola ha aconseguit una remuntada heroica contra la Juventus Foto: EFE



Enllaç noticia :