dilluns, 1 de juny del 2015

PSPV, Compromís i Podem consensuen cinc eixos bàsics programàtics per al nou govern valencià

Dilluns  01.06.2015  13:51

Autor/s: ACN

Els tres partits acorden que totes les forces polítiques estiguin representades a la mesa de les Corts i s'emplacen a una nova reunió aquest dimecres.

 



El candidat per Podemos, Antonio Montiel (esquerra), el candidat del PSPV-PSOE Ximo Puig i la candidata de Compromís, Mónica Oltra.



Els candidats a la Generalitat Valenciana del PSPV-PSOE, Compromís i Podem, acompanyats dels seus respectius equips, han fet aquest matí una primera presa de contacte després de les eleccions del 24 de maig per mirar d'arribar acords per a un nou govern.

A la sortida de la mateixa, tant Ximo Puig (PSPV-PSOE), Mónica Oltra (Compromís) i Antonio Montiel (Podem) han remarcat la sintonia entre les tres forces i han anunciat que han arribat a un acord sobre cinc eixos bàsics programàtics: un pla de xoc contra la pobresa i a favor del 'rescat de persones', la lluita contra la corrupció, el canvi del model productiu, auditoria i finançament autonòmic, i reflotar els serveis públics.


Així mateix, han acordat que a la futura mesa de les Corts estiguin representades totes les forces polítiques i s'han emplaçat a una nova reunió de la comissió de diàleg dimecres.

Després de la històrica derrota del Partit Popular, l'esquerra del País Valencià viu una certa tensió per la formació del nou govern.

Ni Ximo Puig (PSPV) ni Mónica Oltra (Compromís) no han descartat la possibilitat d'ocupar la presidència de la Generalitat.

Si bé Puig busca fer valdre els vint-i-tres diputats aconseguits, Oltra posa sobre la taula l'indiscutible ascens de suport (ha passat de sis escons a dinou).

Informació relacionada:
La pretensió de Mònica Oltra de ser presidenta tensa les negociacions valencianes
Els deu grans canvis que s'albiren al País Valencià


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4347951/20150601/pspv-compromis-podem-consensuen-cinc-eixos-basics-programatics-govern-valencia.html