divendres, 19 de juny del 2015

Àngel Ros es vol endur els Jocs Olímpics d’Hivern a Espanya

L’alcalde de Lleida pretén aprofitar la renúncia de la nova alcaldessa de Barcelona per reclamar ell ara els Jocs Olímpics d’Hivern


Nova alcaldada d’Àngel Ros, que no n’ha tingut prou amb la proposta de crear un parc temàtic dels Barrufets. L’alcalde de Lleida ha intentat aprofitar l’embranzida de la renúncia d’Ada Colau a la precandidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern ‘Barcelona Pirineus 2026’, per transformar-la en ‘Lleida Pirineus 2026’.





Ros ven a Espanya els Jocs Olímpics d'Hivern

L’alcalde Ros ha proposat concretament la idea d’articular una candidatura olímpica recuperant el vell projecte de localitats de l’Aragó com són Jaca i Saragossa, a la que es podrien unir pistes d’esquí de la demarcació lleidatana. Ros ha explicat que, de fet, ja hi estaven treballant abans que l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, llancés la proposta de confeccionar una candidatura liderada per Barcelona, ganxo per vendre al món. “Com a catalans ens hi havíem de sumar”, ha dit.

Amb l’entrada i la renúncia de Colau, Ros ha opinat que "una vegada desapareguda aquesta candidatura cal tornar als orígens, i els orígens són que Lleida sigui capaç de trobar aliances per formar una candidatura sòlida". L’alcalde ha defensat que ara és el moment de les terres pirinenques, de formar una candidatura coordinada amb l’Aragó, on l’Alt Urgell, el Pallars i la Vall d’Aran siguin absolutament protagonistes conjuntament amb l’àmbit de Jaca i Saragossa.

Una candidatura abocada al fracàs per la independència

L'alcalde de Lleida, oportunista i hàbil, no ha tingut en compte que si el procés sobiranista culmina durant aquests propers dos anys, la candidatura coordinada amb Espanya ja no tindrà validesa perquè Catalunya i Espanya seran dos Estats diferents. aquest ha estat el cas d'Andorra, territori amb el qual ja no es podia comptar tampoc amb la candidatura barcelonina perquè constitueix un estat diferenciat de l'espanyol.


Enllaç noticia :