dimarts, 12 de maig del 2015

Un terratrèmol de 7,4 graus torna a sacsejar el Nepal

Dimarts  12.05.2015  10:01

L'epicentre s'ha produït prop de la muntanya de l'Everest i ha tingut fins a set rèpliques.




Un nou terratrèmol de 7,4 graus ha sacsejat aquest matí el nord-est del Nepal i de moment ja hi ha 20 morts  i un miler de ferits repartits en diverses poblacions. S'han confirmat víctimes mortals a Chautara, Sindhipalchowk, Sitapaila, Tekulgunes i barris perifèrics de Katmandú. A l'Índia, on el terratrèmol s'ha sentit amb força, ja hi ha cinc morts. Informacions apunten que el nombre de víctimes pot augmentar considerablement en les pòximes hores. L'epicentre del sisme s'ha produït a 83 quilòmetres de la capital, al nord-est del país i a tocar de l'Everest.





El Servei Geològic dels Estats Units (USGS) ha informat que el sisme ha tingut una força de 7,4 graus a l'escala de Richter i l'han succeït set rèpliques superiors a 5. El Ministeri d'Interior del Nepal també ha donat informació a través del seu compte de Twitter que el moviment tel·lúric té l'epicentre entre Dolakha i Sindhupalchowk, una zona en què es van produir més de la tercera part dels 8.000 morts registrats en l'últim sisme.


El terratrèmol del passat 25 d'abril tingué una magnitud de 7,9 i igual que avui, també es va sentir amb força a les capitals de l'Índia i Bangladeix, Nova Delhi i Dhaka. Aquell sisme va deixar moltes imatges colpidores i va causar allaus a la zona de l'Everest, que avui també ha sigut afectada. En aquest punt van morir almenys disset persones. Uns alpinistes van penjar el vídeo que van enregistrar en el moment que una allau colgava el camp base de la muntanya:




Un dels catalans que es troba al Nepal és Kilian Jornet, que va arribar-hi fa dues setmanes. El ceretà ha publicat un piulet al seu compte de Twitter i ha dit que 'hi ha pànic als carrers. El meu equip està bé.' Jornet es troba al país asiàtic per ajudar i col·laborar en les zones muntanyoses que van quedar afectades en el terratrèmol de finals d'abril.