divendres, 29 de maig del 2015

Serafín Castellano, detingut per corrupció

Divendres  29.05.2015  10:07

L'acusen de tractes de favor a una empresa quan era conseller de Governació · El govern espanyol l'ha cessat com a delegat a València.








La policia espanyola ha detingut avui el delegat del govern espanyol al País Valencià, Serafín Castellano, en la investigació oberta per presumptes tractes de favor a una empresa a la qual va adjudicar, quan era conseller de Governació, contractes per a l'extinció d'incendis. Els agents duen a terme una operació a València en què hi ha diversos escorcolls.

La policia ha anat a les dependències de la conselleria de Governació i també al domicili de Castellano. Aquesta actuació arriba després de la denúncia presentada per la fiscalia especial contra la corrupció i el crim organitzat contra l'ex-conseller. La fiscalia va actuar perquè un contractista havia denunciat que Castellano havia acceptat un rifle com a regal d'un empresari a canvi de contractes, segons que informa El Mundo.


Anticorrupció investiga des de la tardor passada els tractes de favor que Castellano va fer suposadament a l'empresari Vicente Huerta, propietari de l'empresa Avialsa, en els contractes públic per valor de 33 milions d'euros que li va adjudicar quan era conseller. Segons l'acusació, Castellano va permetre a l'empresari que canviés el tipus d'avions d'extinció d'incendis, i li va autoritzar despeses extraordinàries que no eren incloses en el plec de licitació i, a més, va arribar a aturar denúncies contra ell. Huerta li va regalar a canvi a Castellano un rifle semiautomàtic de 1.800 euros i unes quantes sortides de cacera.

En la conferència de premsa posterior al consell de ministres del govern espanyol, la vice-presidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha anunciat que s'havia pres la decisió de cessar Castellano com a delegat del govern a València.

Castellano ha ocupat diversos llocs de responsabilitat dins del PP i dins del govern valencià, en què ha estat conseller de Justícia, de Sanitat i de Governació. Aquests últims dies, arran del fracàs electoral del PP a València, va aparèixer abraçant Rita Barberà quan la batllessa sortint va dir 'quina hòstia, quina hòstia'.






Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4339551/20150529/serafin-castellano-detingut-corrupcio.html