diumenge, 10 de maig del 2015

El Barça aparca els artificis, supera la Reial Societat i ja té la Lliga a només dos partits (2-0)

Neymar i Pedro als minuts finals donen la victòria al conjunt de Luis Enrique.

Neymar celebra el seu gol / AFP
Ja només falten dos partits. El Barça ha superat la Reial Societat per 2 a 0 i està a només a dos passos de sumar el campionat de Lliga. En un duel sense brillantor, i en el qual el porter visitant Rulli ha estat determinant per donar emoció al matx fins al final, el Barça ha patit més del compte per assegurar la victòria. El primer gol, obra de Neymar, no ha arribat fins al minut 51, i la sentència definitiva l'ha executat Pedro, actor secundari aquesta temporada, amb una magnífica xilena als instants finals.

L'eliminatòria contra el Bayern ha fet que Luis Enrique hagi modificat bona part de la columna vertebral del seu equip. Sobretot a la medul·lar, on ha introduït tres canvis respecte a la Champions.

Contra el conjunt de David Moyes, Mascherano, Rafinha i Xavi han estat tilulars. En defensa, les novetats han estat Bartra i Adriano, mentre que la punta d'atac, per novè partit consecutiu, ha estat per al trident Messi-Suárez-Neymar.

Messi dirigeix les operacions

Els canvis, i la pressió alta de la Reial Societat, han creat molts problemes al Barça a l'hora de treure la pilota. Al conjunt de Luis Enrique li ha costat generar joc, i les sis primeres jugades d'atac clares han arribat amb la participació de Messi, desequilibrant però no determinant durant els primers 45 minuts. La primera ocasió, un cop de cap després d'una centrada d'Alves, que l'argentí ha rematat en paràbola i el jove porter Rulli ha salvat amb una gran mà. El Barça ha sortit amb les revolucions baixes, sense angoixa pel que hi ha en joc, però l'aparició del crac ha sacsejat l'ambient, i ha fet entrar en el partit els més de 86.000 espectadors que han acudit a l'estadi.

La segona oportunitat, detall del de Rosario trepitjant la pilota a l'interior de l'àrea, i la centrada novament d'Alves l'ha pentinat Luis Suárez fora. Abans del quart d'hora, una paret entre Neymar i l'argentí ha acabat amb una gran aturada del porter visitant. En cinc minuts el Barça ha marcat territori, però sense poder obrir el marcador, i l'ímpetu s'ha anat diluint a poc a poc. En una passada lateral de Messi, Neymar no ha pogut rematar pels pèls, ni amb la cresta, i posteriorment una nova assistència de l'argentí l'ha intentat aprofitar Piqué en dues ocasions: en la primera ha tornat a topar amb una excel·lent mà de Rulli, i en la segona, amb una xilena que s'ha escapat fora. Suárez, assistit per Messi, ha rematat creuat al 39, i ja amb el partit descontrolat, Alves ho ha provat des de 35 metres però el seu llançament sec amb la cama dreta ha sortit fregant el pal visitant.

Neymar decideix
A la represa, el Barça ha sortit conscient que el títol es podia escapar, i Bartra s'ha elevat imponent en un córner, però Rulli ha replicat amb una aturada a la mateixa esquadra. Els primers minuts han tingut Suárez com a protagonista, amb tres bons desmarcatges que l'uruguaià, però, no ha pogut materialitzar perquè ha estat lent en l'execució. La insistència del Barça ha donat fruits al minut 51. Messi ha buscat Piqué al cor de l'àrea, Mikel s'avança al central barceloní i la pilota surt pentinada al segon pal, on arriba lliure de marca Neymar i fa l'1 a 0.

Amb l'avantatge, el partit no ha fet baixada per al Barça, i el conjunt basc ha fet un pas endavant i ha començat a tenir la pilota, tot i no crear perill a la porteria de l'exreialista Claudio Bravo. Busquets i Iniesta han entrat al terreny de joc per evitar problemes i buscar un 2 a 0 que certifiqués el triomf vital per a la consecució de la Lliga. Als minuts finals, amb el xiuxiueig a les graderies perquè el partit no estava sentenciat, l'asturià ha posat Pedro en el lloc de Rafinha, i ha mantingut doncs la tripleta d'atac. El canari ha permès respirar el Camp Nou només uns minuts més tard de trepitjar la gespa de l'estadi, quan ha culminat una jugada d'atac amb una espectacular xilena. El fantasma de l'empat, de llençar la Lliga contra un rival menor a casa, s'ha esvaït de cop i el Camp Nou ha començat a mirar cap a Madrid, on el Reial rep el València.