El Barça goleja l'Almeria pensant en el Sevilla (4-0)

Amb un futbol sense brillantor, l'equip blaugrana s'ha desfet de l'equip andalús gràcies a la punteria dels seus cracks

Especial: Barça - Tota l'actualitat del Futbol Club Barcelona

| Actualitzat el 08/04/2015 a les 21:38h
Messi celebra el primer gol del partit. Foto: FCB

Els futbolistes professionals són conscients que hi ha partits que s'han de solucionar amb la llei del mínim esforç. No arriscar el físic i reservar forces és primordial en aquest final de temporada, si es vol arribar fresc a les jornades més importants del campionat. El partit de dissabte al Sánchez Pizjuán de Sevilla passa molt per davant de l'enfrontament que ha tingut avui el Barça davant un Almeria tou i molt vulnerable, i que s'ha solucionat amb la qualitat individual de jugadors com Messi i Luis Suárez (4-0).

El Barça no ha estat fi, no ha realitzat un futbol estilós, però ha fet valer l'encert dels seus millors homes per endur-se els tres punts.

Avui s'ha pogut veure un Barça sense idees, sense continuïtat en el moviment de pilota, amb molts errors de precisió, amb poc encert en l’última passada i imprecís en les combinacions dins l’àrea visitant. Només Pedro i Xavi, amb remats clars després de jugades col·lectives, han pogut fer pujar l’un a zero al marcador a la primera part, però finalment ha estat Messi, qui amb una jugada personal i un golàs digne del millor jugador del planeta ha obert una llauna que semblava encallada.

A falta de futbol, les individualitats serveixen per a solucionar partits complicats. I aquesta és l’alternativa que ha fet sumar avui els tres punts al Barça. Luis Suárez, amb un remat similar al de Messi a la primera part, ha clavat la pilota a l’escaire dret de la porteria de Julián, en una jugada on l’uruguaià no disposava de cap acompanyant.

I una altra de les facetes amb les quals el Barça està aquest any sorprenent als seus rivals és amb l’estratègia a pilota parada. Tal i com va passar davant el Reial Madrid i el Celta en les darreres jornades, l’equip blaugrana ha tornat a fer un gol en un llançament lateral. Aquesta vegada, qui ha acabat rematant al fons de la xarxa ha estat Marc Bartra, que ha sentenciat el partit amb el tercer gol.

El quart, ja amb l'Almeria totalment trencat i amb el partit pràcticament acabat, ha arribat altre cop de les botes de Luis Suárez, qui ha rematat una passada de Pedro a porteria buida i ha fet pujar el quart i definitiu.

El Barça ha vençut a l'Almeria pensant en el partit del proper dissabte, un enfrontament difícil davant el Sevilla i en un dels estadis més complicats de la Lliga. Caldrà veure un Barça molt diferent del que s'ha vist en les últimes dues jornades. Caldrà que Messi, Suárez, Neymar (que avui no ha jugat), els homes del mig del camp i els defensors posin els cinc centits sobre el terreny de joc. La Lliga està en joc.

Fitxa del partit

FC Barcelona, 4
UD Almeria, 0

Barcelona:
 Bravo; Alves (Montoya, min.64), Bartra, Mascherano, Adriano; Sergi Roberto, Rakitic (Rafinha, min.67), Xavi; Messi, Suárez i Pedro.

Almeria: Julián; Casado, Trujillo, Ximo, Marín; Corona, Thomas, Wellington Silva (Soriano, min.56), Édgar (Zongo, min.72), Espinosa (Mané, min.79); Thievy.

Gols: 1-0 Messi (min.33); 2-0 Luis Suárez (min.55); 3-0 Bartra (min.75); 4-0 Luis Suárez (min.92).

Àrbitre: Hernández Hernández