dimarts, 31 de març del 2015

Es burlen de la petició d'incloure el català al monòlit: «¡Nazionalistas!»

| Actualitzat el 31/03/2015 a les 10:30h
 
 
 
Monòlit en record a les víctimes de Germanwings, als Alps. Foto: Europa Press
 
El monòlit en homenatge a les víctimes de l'accident de Germanwings conté missatges en francès, alemany, castellà i anglès, una situació que ha dolgut bona part de la cinquantena de famílies catalanes i catalanoparlants que van perdre-hi un familiar. Tot amb tot, la petició formulada des del catalanisme perquè la placa també incorpori oficialment la llengua que parlaven bona part de les víctimes ha estat rebuda amb menyspreu per multitud d'actors espanyols.

En un fòrum de la Guardia Civil s'assegura que la petició lingüística és de "TONTOS, pero no "pa un rato"; TONTOS mucho..... y "pa siempre"....", d'altres ho titllen de "memez", uns ho veuen com una petició "nazionalista" -amb "z" de "nazi"-, uns altres critiquen els "separataegoistas", es demana la il·legalització de la Plataforma per la Llengua per haver-ho demanat, hi ha qui assegura "Hay que joderse. El nacionalismo catalán preocupado por que una placa de una tragedia no esté en catalán. Es el colmo de la estupidez"...

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, també ho va reclamar en una piulada a les xarxes socials, i ha rebut tot d'improperis de gent diversa, des de qui reclama que la placa també estigui escrita en "panocho" -dialecte murcià- en tant que hi havia víctimes de Múrcia, a d'altres que asseguren que Forcadell "siempre siembra odio" i que la petició és "de vómito".

















Enllaç noticia :