dilluns, 17 de novembre del 2014

Núñez i el seu fill ingressen a la presó pel cas Hisenda

Els empresaris entren al penal de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, abans d'esgotar els deu dies fixats per l'Audiència

Han de complir una condemna de dos anys i dos mesos per suborn


17/11/14 02:00 - barcelona -



Josep Lluís Núñez Clemente , en sortir de l'Audiència, el 2011 Foto: ORIOL DURAN.
 


En un jeep amb els vidres tintats, l'empresari i expresident del Barça, Josep Lluís Núñez Clemente, de 83 anys, i el seu fill, Josep Lluís Núñez Navarro, van entrar ahir a la tarda a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, per complir la condemna de 2 anys i 2 mesos per haver subornat inspectors d'Hisenda durant els anys 90, després que l'Audiència de Barcelona va desestimar suspendre'ls el compliment de la pena ja que va considerar que “no estan penedits ni rehabilitats” .

Els empresaris barcelonins van entrar al penal cap a dos quarts de set del vespre, acompanyats del seu advocat, Cristobal Martell, i un amic que conduïa el vehicle. Cap dels dos processats no ha esgotat el termini de deu dies, que vencia a mitjan setmana que ve i que els va donar l'Audiència per ingressar al centre.


Els Núñez, que com qualsevol condemnat pot escollir el penal on vol ingressar a Catalunya, han triat el centre de la Roca del Vallès, perquè els ho han aconsellat i, sobretot, perquè en aquest centre hi ha el mòdul especial per a policies, en què conviuen, separats de la resta d'interns, agents de l'autoritat i de l'àmbit judicial, a més de polítics.

A més, pare i fill dormiran la primera nit engarjolats, a l'infermeria de Quatre Camins. Allà, com marca la normativa, els metges revisaran el seu estat de salut, i l'equip de tractament ha d'emetre un informe sobre la seva classificació, que es pot fixar en un termini de dos mesos. Fins que no siguin classificats, poden fer vida a la infermeria en lloc d'una cel·la, tot i que el seu règim és igual d'estricte.

La classificació d'un reclús, que decideix la junta de tractament (formada per la direcció i experts), fixa la forma com ha de complir la seva condemna. En els casos de persones inserides en la societat i amb condemnes curtes, com els Núñez, no es triga gaire a concedir-los el tercer grau (només anar a la presó a dormir) o se'ls aplica l'anomenat principi de flexibilitat (article 100.2 del reglament penitenciari), en què s'adapten les sortides a les característiques de la persona.

L'Audiència de Barcelona va considerar que l'avançada edat de Núñez no era motiu per suspendre-li la pena. L'any 2011 l'Audiència va condemnar a sis anys de presó els dos Núñez per haver subornat inspectors d'Hisenda. El Suprem els la va rebaixar a 2 any i 2 mesos, i ara l'Audiència els la fa complir ja que considera que l'Estat no els donarà l'indult i que no estan penedits.



LA XIFRA

2
mesos
és el termini d'un equip de tractament per classificar un reclús. Fins llavors, els Núñez podrien estar a la infermeria en lloc d'una cel·la.
 
 
Darrera actualització ( Dilluns, 17 de novembre del 2014 02:00 ) 


 http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/796211-nunez-i-el-seu-fill-ingressen-a-la-preso-pel-cas-hisenda.html