diumenge, 23 de novembre del 2014

Luis Suárez ja ho fa tot excepte el gol

Assistent. L'uruguaià no va xutar a la porteria de Beto, però va assistir Rakitic amb una centrada exquisida

23/11/14 02:00 - BARCELONA - Marta Cabré



L'uruguaià observa com Beto li treu la pilota Foto: AFP.



Quan un davanter no marca pot estar trist, decebut amb la seva actuació... o pot estar com Luis Suárez, que s'hauria de sentir més que satisfet del que ha aportat fins ara al Barça. Després de cinc partits amb la samarreta del FC Barcelona, l'uruguaià no ha marcat, però ha participat en gairebé la meitat dels gols que els de Luis Enrique han marcat en els matxs que ha jugat.

L'exjugador del Liverpool ha fet cinc assistències en els 11 gols que han fet els blaugrana: Neymar en dues ocasions, Jordi Alba en una i la d'ahir a Ivan Rakitic. Luis Suárez va trigar molt poc a integrar-se a l'equip en l'aspecte humà, i no li està costant gaire adaptar-se en el terreny futbolístic. En cinc enfrontaments ha demostrat que és molt més que un golejador.


De fet, fins ara, la del gol és l'única assignatura que li falta per aprovar. Lucho, en roda de premsa, va lloar la capacitat com a assistent de Suárez. “Tenir un golejador d'aquesta qualitat i que, a més, tingui la generositat de fer assistències és una meravella”, va assegurar el tècnic, que també es va mostrar convençut que, de dianes, no en faltaran: “No tinc cap dubte que marcarà molt gols amb el Barça.”

També contra el Sevilla, això va ser el que li va faltar, tot i que s'hi va deixar la pell en tots els aspectes. Ben aviat, a Suárez se'l va veure molt actiu en l'atac blaugrana. Actuant primer des de la banda dreta, es va moure finalment per la zona on està més acostumat a jugar, al centre de l'atac, i així va ser encara més perillós, ell i tot l'equip.

Va pressionar, es va oferir, va crear espais, va assistir..., però tampoc es va oblidar dels aspectes defensius de l'equip. Si cal, Suárez mira enrere, cap a Bravo, i baixa a ajudar l'equip. És la manera de donar un cop de mà al conjunt, i Alves li ho va agrair en alguna ocasió. Hauria pogut marcar abans del descans, però la va voler donar a un company enganyant els rivals i la jugada va acabar en no-res, amb la pilota sortint per la línia de fons.

El gol no va arribar, però la cinquena assistència sí, i va ser una meravella. Des de la línia de fons, i amb un defensa rival a prop, Luis Suárez es va aturar, va aixecar el cap, va veure com venia Rakitic i li va posar la pilota al cap amb una centrada mil·limètrica i exquisida. Els papers canviats segons el guió que tothom imaginava a l'inici de temporada.


Darrera actualització ( Diumenge, 23 de novembre del 2014 02:00 ) 


http://www.lesportiudecatalunya.cat/nel9/article/8-esports/48-barca/798163-luis-suarez-ja-ho-fa-tot-excepte-el-gol.html?cca=1