dimarts, 24 de juny del 2014

Neymar torna a brillar davant el Camerun i ja suma quatre gols en tres partits en el Mundial

24/06/2014 - 11.58h.

MUNDIAL



Neymar és l'estilet d'una selecció brasilera que no practica gaire el "jogo bonito". (Foto: Reuters)



Encara és aviat per dir qui serà l'home del Mundial, però Neymar va molt ben encaminat. No només pels quatre gols en els tres partits de la primera fase, que el converteixen provisionalment en el màxim golejador de la competició, sinó pel fet d'assumir el pes d'una selecció brasilera que ha arribat als vuitens amb més ombres que no pas llums.

Amb només 22 anys, Neymar es troba en el seu ambient en el Mundial de casa seva. De manera natural, ha agafat la responsabilitat de la
"canarinha" i s'ha convertit gairebé en l'únic referent d'atac davant el poc encert o la irregularitat de companys com Hulk, Fred o Óscar, que no ha repetit la bona actuació que va tenir en el debut davant de Croàcia.

Davant el Camerun (4-1), que arribava al partit ja eliminada, Neymar va obrir la llauna i va tornar a desempatar el pàrtit després de la igualada, establerta per Matip. Posteriorment, ja en la segona meitat, Fred i Fernandinho van acabar plasmant en el marcador la superioritat "canarinha".

El rendiment de Neymar amb el Brasil és molt diferent del que ha mostrat en la seva primera temporada en el Barça, en què entre la falta d'aclimatació i les lesions, només ha pogut deixar pinzellades del seu immens talent. Ara, en els vuitens de final, Neymar es trobarà amb la selecció xilena del seu company Alexis Sánchez.

Els quatre gols que ha marcat el "10" del Brasil en el Mundial, a més, li permeten continuar fent història. Amb el doblet marcat davant el Camerun, Neymar va sumar 35 gols amb la "seleçao" i va superar en el llistat històric de golejadors alguns jugadors històrics com Ronaldinho Gaúcho (33) o Rivaldo (35). A Neymar encara li queden lluny els 72 gols de Pelé, però li queda temps.

Màxims golejadors amb la selecció del Brasil:

1.- Pelé, 72
2.- Zico, 66
3.- Ronaldo, 62
4.- Bebeto, 55
     Romario, 55
6.- Neymar, 35
7.- Rivaldo, 34
8.- Ronaldinho, 33


http://www.324.cat/noticia/2432757/futbol/Neymar-torna-a-brillar-davant-el-Camerun-i-ja-suma-quatre-gols-en-tres-partits-en-el-Mundial