dissabte, 31 de maig del 2014

Ball de xifres en la jura de bandera “orgàsmica” a la Caserna del Bruc de Barcelona

Dissabte, 31 de maig de 2014 14:10 h

Fons oficials asseguren que 600 catalans han fet “el petó” a la bandera espanyola, altres fons parlen que 650 catalans han escenificat la seva l’espanyolitat a Catalunya. La xifra de l'"allau" de peticions també balla.










Sigui com sigui, el Moviment Cívic 12-O, una de les entitats promotores de la jura de bandera civil  que va fer una crida a la participació massiva als catalans que rebutgen la independència de Catalunya, s'ha mostrat exultant per la quantitat de catalans – la majoria silenciosa?−  que han volgut enviar "un gran missatge de la societat civil i els voluntaris, donant exemple de compromís i decisió cívica envers el seu Exèrcit, garant de les lleis i la Constitució ". 

La Subdelegació del Ministeri de Defensa a Barcelona ha comunicat que  600 catalans han jurat la
bandera espanyola aquest dissabte a la Caserna del Bruc de Barcelona, ​​després de veure’s obligats a realitzar un sorteig davant “l'allau de peticions rebudes”. Altres fonts apunten que els agraciats del sorteig haurien estat 650 persones de les mil que optaven a la jura. L'’allau” de peticions també és un misteri perquè segons l'ABC només 200 persones haurien fet la petició abans de cloure el termini. La conclusió és que ni la caverna es posa d'acord.

Una allau extranya que no quadra amb les xifres que donava el diari ABC

Segons informava el diari ABC, l’entitat Movimiento Cívico 12-O a set de maig, havia tramitat 127 sol·licituds i el termini per presentar-les finalitza el mateix dia 7, i afirmava que aquesta xifra unida a les que s'estaven cursant de forma individual, podria superar les 200, “segons ha pogut saber ABC de fonts oficials”.

L’acte de la jura de bandera s’emmarca en la celebració del “Día de las Fuerzas Armadas”. Els agraciats en el sorteig han hagut de presentar-se a les 9 del matí per assajar la cerimònia que començava a les 12 del migdia. El requisit era vestir d’acord amb la solemnitat de l'acte.