dimecres, 16 d’abril del 2014

Nova avaria d’un avió de la família reial

16/04/2014

Kuwait posa a disposició d'Espanya una aeronau per garantir un ràpid retorn del rei que aquesta nit ha de presidir la final de la Copa a València

 

Nerea Rodríguez



El rei J.Carles a Abu Dabi



Avui s’ha produït una nova avaria d’un avió de la família real. En aquest cas, ha tingut lloc a l'avió de la Força Aèria espanyola A-310 en què el Rei Joan Carles ha realitzat el seu viatge als Emirats Àrabs Units i Kuwait, aparentment ja reparada, retarda el seu retorn a Espanya, si bé els tècnics treballen perquè el monarca arribi a València a temps de presidir la final de la Copa del Rei.

El Govern de Kuwait va posar a disposició d'Espanya una aeronau oficial kuwaitià per garantir un
ràpid retorn del rei, segons ha informat el ministre espanyol de Defensa, Pedro Morenés, a bord de l'avió espanyol. L'avaria detectada consistia en un error en la transmissió que obre i tanca la vàlvula d'entrada de combustible al motor esquerre, que no responia a les ordres de comandament del control de la cabina, i aparentment va ser reparada després d'una mitja hora de treball dels tècnics.

Un portaveu de la Zarzuela ha confirmat que en arrencar els motors de l'avió s'ha encès un avís indicant un "error en l'entrada de combustible" a un dels motors de l'aeronau. Després d'una anàlisi per part dels tècnics, s'ha detectat un problema amb una vàlvula que s'ha procedit a solucionar.

Aquest ha estat el cinquè problema que pateix un dels avions de la Força Aèria Espanyola destinats al trasllat de les autoritats en només cinc mesos.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/nova_averia_d_un_avio_de_la_familia_reial_100086.php