dissabte, 29 de març del 2014

Messi també decideix el derbi de penal

L'argentí no ha fallat des dels onze metres i el Barça fa un pas de gegant per optar a guanyar la Lliga

L'Espanyol ha fet un bon partit però ha acabat amb deu homes per l'expulsió del porter

Especial: Barça - Tota l'actualitat del Futbol Club Barcelona

| Actualitzat el 29/03/2014 a les 17:56h
Messi ha marcat l'únic gol del derbi. Foto: FCB
Messi ha tornat a decidir al derbi. I tal i com ho va fer contra el Reial Madrid, el gol de la victòria ha arribat gràcies a un penal (0-1). L'argentí ha marcat des dels onze metres i, d'aquesta manera, el Barça fa un pas de gegant per optar a guanyar un títol de Lliga que fa una setmana semblava impossible. De fet, amb la victòria al camp de l'Espanyol els blaugranes són líders provisionals a l'espera del partit de l'Atlètic de Madrid a San Mamés.

El partit ha començat molt intens i amb ocasions per ambdues bandes. Neymar ha tingut la primera al

minut 9 però Casilla, de nou molt segur, ha aconseguit salvar la rematada de cap. La resposta local ha estat de Sergio García però ha tornat a ser el porter espanyolista el que ha tingut una intervenció providencial evitant el gol de Messi.

El Barça, que ha sortit al camp amb samarretes d'ànims de Victor Valdés, no ha trobat a faltar el porter ja que Pinto ha fet un bon partit i, de fet, ha tingut un parell d'intervencions de mèrit a la primera part. Pizzi, amb dues oportunitats, ha desaprofitat la possibilitat d'avançar l'Espanyol que cada vegada es trobava més còmode davant d'un Barça que poc a poc ha perdut la frescor inicial. A més, ha reclamat un més que possible penal de Mascherano sobre Javi López.

A la represa la intensitat del joc ha disminuït. L'Espanyol no passava angúnies i el Barça tampoc trobava la inspiració per acostar-se a l'àrea de Casilla. A partir del minut 25 la situació ha començat a canviar. Els homes del “Tata” Martino han posat una marxa més i Messi ha avisat amb una gran jugada abans que Piqué enviés la pilota al travesser a la sortida d'un córner que Busquets havia pentinat perfectament. Un parell de jugades que han precedit l'únic gol del partit. Era al minut 30 i Neymar ha controlat amb el pit una pilota a l'interior de l'àrea que Javi López ha tallat amb la mà. El penal –sense discussió- l'ha transformat un Messi que ha marcat vuit gols en els darrers quatre partits.

En el tram final del partit el Barça hagués pogut sentenciar. Primer Casilla ha salvat un xut d'Alexis i després el porter ha evitat una vaselina de Messi tocant la pilota amb la mà fora de l'àrea. L'àrbitre no ha dubtat i ha expulsat el porter local quan l'Espanyol ja havia fet els tres canvis. Javi López, reconvertit en porter, ha aconseguit mantenir invicte la porteria i, fins i tot, ha salvat un gol quasi cantat d'Alexis.