dijous, 27 de març del 2014

La fiscalia manté la petició de dos anys de presó per als bastoners de Gràcia

Dijous  27.03.2014  13:59

Autor/s: ACN

Els dos encausats diuen que van mostrar les fotos de les presoneres per denunciar la política penitenciària








El ministeri fiscal considera acreditat que els dos bastoners de la colla del barri de Gràcia de Barcelona Cop a Cop, Gregori Saavedra i Ferran Blasi, van exhibir les fotografies de dues presoneres per la vinculació d'aquestes amb ETA durant els actes de la Diada de 2012 a Barcelona. El fiscal manté que les declaracions dels dos joves durant la instrucció i els vídeos que s'han mostrat aquest dijous al judici a l'Audiència Nacional proven que Blasi i Saavedra van mostrar públicament les imatges de les presoneres amb la finalitat d'enaltir-les.

Durant el judici, els encausats han explicat que van exhibir els retrats per 'denunciar la dispersió de
les preses', la vulneració dels drets humans i fonamentals i els maltractaments que pateixen. També han negat qualsevol vinculació amb el disseny de l'acte de Barcelona i la seva pertinença a l'organització Rescat.

L'advocat de la defensa, Andoni Hernández, ha demanat l'absolució argumentant que els encausats anaven amb la cara descoberta i que, en tot cas, el delicte l'haurien comès les persones que encaputxades que havien cremat les banderes espanyola i francesa mentre ells mostraven les fotografies en l'acte al Fossar de les Moreres. També ha dit que, de les declaracions dels dos acusats, se'n desprenia que 'no van participar en el disseny de l'acte i que tampoc eren membres de Rescat'. 
  
Una trentena de manifestants, a la porta de l'Audiència en suport als bastoners 
Una trentena de persones s'ha traslladat a Madrid per expressar el seu suport als dos bastoners encausats. La major part s'ha hagut de quedar a la portes de l'edifici perquè la sala del judici no tenia prou capacitat per a tanta gent. En acabar la vista, el grup ha rebut Blasi i Saavedra amb aplaudiments, han carregat dos pilars i han exhibit una estelada just davant de les dependències judicials.  

Els acusats confien en la seva absolució
Posteriorment, Gregori Saavedra ha dit davant els mitjans de comunicació que les sensacions eren positives i que creien que la resolució seria favorable i obtindrien l'absolució. Ha insistit que l'únic objectiu era denunciar la dispersió dels presos i la vulneració dels drets humans que pateixen. Els dos joves esperen la resolució de la sentència en dos mesos; en cas de ser condemnats, presentaran un recurs davant el Tribunal Suprem.


" I La blanquerna de Rosites "