diumenge, 30 de març del 2014

Jordi Martí impugna els resultats de les primàries del PSC a Barcelona

30/03/2014

La polèmica es va desencadenar perquè molts estrangers van votar a l'oficialista Jaume Collboni, sobretot a Ciutat Vella. Alguns d'ells van reconèixer que ni tan sols sabien què votaven




Jordi Martí, líder municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona


Mar Sabé


La candidatura de Jordi Martí, l’actual líder municipal del PSC a Barcelona, ha decidit impugnar els resultats de les primàries obertes que el partit va celebrar ahir a la ciutat perquè posa en dubte el recompte en tres meses de la ciutat, als districtes de Ciutat Vella, Ciutat Meridiana i Poblesec.

Durant la votació, no exempta de polèmica, que va tenir lloc a una trentena de col·legis repartits per tota la ciutat durant el dia d’ahir, diversos mitjans de comunicació, interventors i testimonis van explicar diverses irregularitats referents a estrangers, sobretot paquistanesos, que haurien estat instruïts a votar la candidatura de l’oficialista i exdiputat Jaume Collboni, que va esdevenir guanyador dels comicis amb 2.539 vots per davant de la regidora del partit a l’Ajuntament Carmen Andrés, que en va aconseguir 1.702. Alguns dels paquistanesos entrevistats van reconèixer que ni tan sols sabien què votaven.

Martí, que va quedar tercer a la votació amb 1.515 vots, ha decidit procedir a la impugnació per sospites d’irregularitats “que han enterbolit la transparència i la qualitat democràtica” de la votació. Martí ha volgut remarcar avui que la seva candidatura, que ahir ja va denunciar “pràctiques poc elegants”, accepta el resultat final de la jornada, però que ho reclamen moralment com a actors implicats. Jaume Collboni no vol comentar aquest fet fins que l'autoritat electoral no es pronunciï.. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/jordi_marti_impugna_els_resultats_de_les_primaries_del_psc_a_barcelona_99700.php