diumenge, 23 de març del 2014

Els treballadors de RTVV aproven el pre-acord de l'ERO

Diumenge  23.03.2014  06:00

La proposta del comitè d'empresa pactada amb la direcció es va imposar ahir en una assemblea per 729 vots 291





Votacions dels treballadors de RTVV (Foto: @ccoortvv)




Assemblea de treballadors de RTVV (Foto: @ccoortvv)
Els treballadors de RTVV renits en assemblea ahir a la tarda van aprovar el pre-acord del comitè d'empresa amb la direcció (document íntegre) per a pactar l'ERO d'extinció derivat del decret de tancament de RTVV del novembre passat. La votació, que es va fer a les cotxeres de CPP de Burjassot, va tenir un resultat de 729 vots favorables, 291 vots contraris a l'acord, 10 vots en blanc, 17 abstencions i 2 vots nuls. Aquesta mitjanit vinent s'acabava el període legal de negocicació per a pactar aquest ERO. Amb aquest acord, la direcció de RTVV i el govern valencià esquiven els tribunals.

El govern valencià haurà de pagar, pel cap baix, en concepte d'indemnitzacions, tres milions d'euros
més, cosa que pot ser difícil de justificar, tenint en compte les retallades i la manca d'inversió en, per exemple, sanitat i persones en dependència. Tot i així, alguns treballadors interpreten que seria fins i tot una bona estratègia per part del govern, car d'aquesta manera evitarà d'haver de justificar el procés de tancament a l'Audiència espanyola.

El TSJC demana al fiscal que es pronuncie sobre la denúncia contra Fabra pel tancament de RTVV
Per una altra banda, el Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana (TSJC) ha demanat a la fiscalia que es pronunciï, en un termini de cinc dies, sobre la denúncia presentada per un particular contra el president Fabra per malbaratament de fons públics en el tancament de RTVV. La denúncia argüeix que les emissions es van acabar al mes de novembre i d'aleshores ençà, els treballadors afectats han continuat cobrant en una situació de 'premís retribuït', presumptament per ordre directa de Fabra i que, segons l'acusació, podria ser il·legal.

La interlocutòria diu que tenint en compte les acusacions i el fet que el president Fabra és aforat,  'atenent el caràcter excepcional atribuït a les normes processals que regulen la prerrogativa d'aforament i la necessitat de concreció dels fets, s'acorda donar audiència al fiscal'.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4180860/20140323/treballadors-rtvv-aproven-pre-acord-lero.html