dimarts, 18 de març del 2014

El PP rebenta l’estratègia de Rajoy

Dimarts, 18 de març de 2014 13:40 h

Els representants del PP fan orelles sordes a les consignes de Rajoy per tal que moderin el discurs i no avancin cap pla B per combatre el sobiranisme


La cúpula del PP vol que els seus representants moderin el discurs i no anticipin plans B, contràriament al que reclama la caverna mediàtica, perquè entén que malgrat els rèdits d’un discurs contundent cara les europees, aquest agreujarà el conflicte català, que La Moncloa haurà de continuar gestionant després dels comicis. A la pràctica però, la bèstia que alguns representants populars porten dins contra el procés català aflora a la mínima de canvi. Bona mostra de la incapacitat de la cúpula del PP per posar fre als seus és que ahir mateix el ministre Morenés acusava el president Mas de violentar Espanya i avui l'europarlamentari popular, Carlos Iturgaiz, l’acusa de "fregar l'intent de cop d'Estat" per voler fer la consulta i ha amenaçat amb l’aplicació de  l’article 156 de la constitució. 
 
Posar fre a la fàbrica d’independentistes

La direcció del PP s’esforça, sense èxit, perquè els seus màxims representants mantinguin alineat el missatge de la formació amb l'estratègia de La Moncloa, és a dir, respondre a través de mecanismes jurídics a tots els moviments que es produeixin en pro del procés, i repetir els tres eixos del discurs de Rajoy: la impossibilitat legal de la consulta; l'oferta al diàleg amb la Generalitat per a la recuperació econòmica; i l'advertència que la secessió implicaria l'aïllament, l'empobriment i la confrontació social a Catalunya. El cert però és que, de moment, no se’n surten.