dimecres, 5 de febrer del 2014

El 'TN' deixa de dir que els treballadors van "retenir" directius de TV3 i informa de la dimissió del consell professional

S'ha al·ludit al "malestar pel tractament informatiu" del cas al 'TN Vespre' però no s'ha concretat més

 


El 'Telenotícies migdia' ha deixat d'utilitzar el verb "retenir" que va fer servir ahir a la nit el 'TN vespre' per informar de la protesta laboral que va tenir lloc des d'ahir al migdia a la seu de TV3, on un bon nombre de treballadors de la pública van bloquejar la porta de la sala on estaven reunits directius de la cadena.

L'informatiu, a més, també ha fet referència a la dimissió del Comitè Professional de la cadena, que avui ha estat abandonat en bloc per tots els seus membres arran de com es va informar ahir a la nit al 'TN vespre' sobre el conflicte. Tal com va avançar ahir l'ARA, la informació que es va donar al 'TN Vespre' no havia estat consensuada entre treballadors i direcció, cosa que ha motivat que els professionals hagin protestat de forma oficial a través d'aquesta dimissió. Textualment, en l'informatiu d'avui al migdia de TV3 l'última frase del bloc de tres minuts que han destinat a informar sobre el conflicte i les seves causes deia: "El malestar pel tractament informatiu de la protesta d'ahir ha provocat que avui el Comitè Professional de TV3 hagi dimitit en bloc".

Un grup de diversos centenars de treballadors de TV3 es van manifestar dimarts davant del despatx on hi havia reunits 24 membres del comitè de direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i en van bloquejar la sortida des del migdia. Aquesta protesta feta dins de les instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí per part dels treballadors obeeix a la temença d'aquest col·lectiu que se'ls rebaixi un 13% el sou, cosa que sospiten que es pot decidir de forma unilateral per part la de la CCMA.