dimarts, 18 de febrer del 2014

Discurs de la por per la Premsa Espanyola : El Mundo descobreix “l’arma secreta” dels sobiranistes

Dimarts, 18 de febrer de 2014 05:00 h

El periodisme d’investigació que practica el diari dóna el seus fruïts, troben l’autor de “l’arma secreta del sobiranisme” a un poble de la muntanya de Lleida


Aquest diumenge una crònica al diari El Mundo, la versió digital amb vídeo inclòs, revelava el descobriment de l’existència de 8000 peces d’euro de la República Catalana, segons ells “l’arma secreta del sobiranisme”, engendrada fa gairebé un any, i  que és falsa com un duro sevillà. La recerca els ha portat a concloure que malgrat tenir una mida inferior als euros de curs legal, són calcats a l’original, fets a la xina, i venuts de forma semiclandestina a internet. La crònica sobre la guerrilla numismàtica independentista que viola la llei és esperpèntica, i pretén per una banda ridiculitzar la iniciativa i per altra mostrar la gravetat d’una ocurrència que, segons ells, infringeix la llei.









La doctrina de la por també cau damunt l’euro català
El Mundo ha insistit qualificar l’invent d’euros falsos calcats a la moneda en curs, i encara que els creadors de l’euro català subratllin a la mateixa crònica que tot i les semblances aquests euros no són monedes en curs, que més aviat són “fitxes o medalles”, el diari ja esmola la legalitat i assegura que haurien comés una presumpta infracció administrativa per no haver demanat l’autorització a la Direcció General del Tresor i Política Financera del govern d’espanyol, tal i com exigeix ​​el Banc d'Espanya, i que la multa pot superar el mig milió d'euros. “La norma és clara. No hi pot haver moneda circulant que presenti una semblança amb l'euro ooficial, ni que sigui en part. Es facin aquí o, com deia Carod Rovira, a la Xina Popular” diu la crònica d’El Mundo.


http://directe.cat/334980