dilluns, 27 de gener del 2014

La Fundació Franco celebra els 75 anys de la «Catalunya alliberada»

L'entitat que exalta i difon la figura del dictador també destaca les visites del "Caudillo" a Montserrat


, Barcelona | Actualitzat el 26/01/2014 a les 20:30h




La Fundación Nacional Francisco Franco recorda amb entusiasme l'entrada dels franquistes a Barcelona.


La Fundació Franco (FNFF) celebra el 75è aniversari del que consideren la "Catalunya alliberda" amb un muntatge fotogràfic on apareix, en primer pla, un jove dictador que encapçala el que sembla una al·legoria del poble català, que el segueix amb banderes i fent la salutació feixista.

La interpretació històrica de la jornada va a càrrec del coronel retirat Jesús Flores Thíes, veterà de l'exèrcit franquista, que descriu una Catalunya entusiasmada amb l'entrada de les tropes "nacionals": "L'única resistència que van trobar va ser la de la gent que s'abalançava sobre ells per abraçar-los, victorejar Espanya, i pujar als camions. La primera bandera espanyola que es van trobar va ser al convent de Pompeia que havia estat convertit en hospital, i on una infermera es va avançar a col·locar-la per saludar les tropes que entraven".

La FNFF està considerada legalment com una entitat que fa una "activitat benèfico-docent i cultural" i és per això que els donatius que rep impliquen desgravacions fiscals que van entre el 25% i el 35% de l'import cedit.