dimarts, 17 de desembre del 2013

Rosell admet que els empresaris viren cap a l'independentisme

Dimarts  17.12.2013  16:03

Autor/s: ACN

El president de la CEOE diu que 'la situació és extrema' i que 'cal refer ponts'


El president de la patronal espanyola CEOE, Joan Rosell, ha reconegut avui a Madrid que els empresaris catalans 'van variant' la seva opinió cap a l'independentisme de la mateixa manera que ho està fent la societat catalana. Rosell ha assegurat que ens trobem davant un moment de 'gravetat important i extrema' i ha fet una crida a totes les parts per intentar 'refer els ponts, posar totes les dades econòmiques sobre la taula i veure els avantatges i inconvenients per als uns i per als altres', d'una hipotètica independència de Catalunya.

Els empresaris 'no són extraterrestres i si la societat ha variat la seva opinió en els últims anys, els empresaris també han variat la seva opinió', ha explicat Rosell, que ha apuntat que a hores d'ara la pregunta que cal fer sobre cada empresari català és "si prevaldrà la seva opinió econòmica política, o la seva opinió perquè tenen una empresa al darrere a la què ha de seguir enfortint".

Rosell ha recordat que els empresaris "tenen una responsabilitat important amb les seves empreses", i ha assegurat que "davant un moment de gravetat important i extrema", és "el moment d'intentar refer els ponts, objectivitzar-ho, posar totes les dades econòmiques sobre la taula, i veure els avantatges i inconvenients per als uns i per als altres".

El president de la patronal ha recordat que l'any 2010 les enquestes mostraven que el sobiranisme representava el 20% de la societat catalana, mentre que ara aquest percentatge s'ha duplicat. El distanciament, ha afegit, no només es produeix a Catalunya, sinó també des de la societat espanyola respecte a la catalana.

Amb tot, ha afirmat que la CEOE no ha detectat cap boicot, així com tampoc deslocalitzacions d'empreses radicades a Catalunya fruit del procés sobiranista.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4162567/20131217/rosell-admet-empresaris-viren-cap-lindependentisme.html