dimecres, 4 de desembre del 2013

Mas-Colell ja té a punt l'Agència Tributària catalana

04/12/2013

HISENDA PROPIA

El conseller d'Economia preveu recaptar impostos propis i cedits el 2014


Lluís Goñalons


El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell
L'objectiu del govern català és clar: la hisenda Pròpia. Així ho ha volgut manifestar el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, qui ha anunciat: "No renunciem a un marc en el qual recaptem nosaltres tots els impostos". I amb aquest objectiu com a base el conseller ha assegurat estar en disposició de fer-se càrrec el 2014 de la recaptació dels impostos propis, i els cedits parcialment a la Generalitat.

A la sessió de control del Parlament, Mas-Colell ha recordat que la llei que regula el finançament de les comunitats autònomes permet a la Generalitat recaptar els seus propis ingressos de manera directa. "És una competència que està delegada a l'Estat espanyol", ha assegurat. Fins a dia d'avui IRPF, IVA i impostos especials, com els de la gasolina i el tabac, els recapta la Hisenda espanyola, també la part cedida a la Generalitat.

Establint aquesta premissa, el conseller ha destacat que no seria una cosa nova. Catalunya s'equipararia a la mateixa situació la Comunitat de Madrid, que "ja gestiona pel seu compte els impostos". Mas-Colell vol fer que sigui l'Agència Tributària de Catalunya la que gestioni tots els impostos, propis i cedits, abans que finalitzi el primer trimestre del 2014.