dimecres, 11 de desembre del 2013

Gràcies al PP estem més units que mai

Dimecres, 11 de desembre de 2013 05:00 h

L’embranzida del PP contra l’existència dels Països Catalans té un efecte contrari al pretès i mostra la seva preocupació pel procés català i que aquest s’estengui


El  PP ha aprovat aquest dimarts que "els Països Catalans no existeixen i que les Illes Balears no formen part de cap país català",  ho ha fet amb l’únic vot favorable dels populars i el rebuig del PSIB i la coalició Més. L’argument de pes del PP ha estat que "Balears té una llengua compartida i res més" i afirmar que els Països Catalans són una entelèquia  que amaga un “missatge polític” que és la independència, el que demostra la preocupació del PP Balear pel procés català i que aquest s’estengui a les Balears i a País Valencia. El PP ha acusat als diputats de la colició MÉS de sentir-se "com una colònia de Catalunya, amb complex d'inferioritat" i ha titllat els socialistes del PSIB de  "pancatalanistes". 
 
"Negar els Països Catalans és un absurd, tant com negar els Països Iberoamericans”

La coalició Més,  ha defensat l'existència dels Països Catalans com una "realitat històrica" i ha argumentat que el PP no presentaria aquesta proposta per negar els Països Catalans si aquesta realitat no existís, "la proposta d'ateisme del PP no caldria" i ha acusat el PP de voler reescriure la història.

La iniciativa del PP és estrafolària

El diputat del PSIB ha considerat  "ridícul dir que no existeix el que no existeix", en referència a una concepció política dels Països Catalans.

La propera proposta absurda del PP al Parlament serà negar que també som illes?

Els Joves d’Esquerra Nacionalista-PSM han qualificat la proposta del PP al Parlament per negar que les Illes Balears formen part dels Països Catalans com “un teatre” i “un atac més a la història i a la realitat cultural d’aquest país”  i es demanen si la propera proposta absurda del PP al Parlament serà negar que també som illes.