diumenge, 24 de novembre del 2013

Un jugador senegalès de la Penya esdevé sobiranista

24/11/2013 Avui a les 12:42h.

Sitapha Savané afirma que "al poble no se'l pot forçar, ni enviar cap exèrcit"





Imatge de la xerrada


El pivot del Fiatc Joventut, Sitapha Savané (Dakar, 20-8-1978), fa costat al moviment independentista i anima els catalans a no defallir, tal i com va declarar en un acte a Badalona de la JNC. "Espanya i Catalunya són com un matrimoni. El que no pots fer és, si t'enfades amb la parella, a sobre deixar-la sense diners”, va argumentar.

“Jo parteixo del respecte, però vinc del Senegal, que va ser colonitzat. I també tenim història, cultura i llengua pròpies”, ha defensat, a més d'opinar que "la gent vol la independència, no vol continuar a Espanya. I al poble no se'l pot forçar, ni enviar cap exèrcit. I encara que se surti de la crisi, no s'acabarà el sentiment que hi ha”.

Savané admet que “les converses amb companys i l'entrenador, Salva Maldonado”, l'han ajudat a “entendre què passa”. “La gent no s'aixeca un dia i vol la independència, és un sentiment madurat. Potser d'inici era una tendència, però ara és una realitat, per molt que alguns no ho vulguin veure”, afegeix.

“La joventut està acomodada, ho té tot comparat amb l'Àfrica. Tal com va tot, no crec que tot es decideixi el 2014”. Hi va haver gent que em deia que no aconseguiria arribar on he arribat en el bàsquet. Doncs el procés que viu Catalunya és el mateix. Si ho tens clar, has de continuar.”

El pivot va explicar que al Senegal s'interessen pel procés, li pregunten “si va de veres que Catalunya es vol independitzar” i també “què passaria amb el Barça”. Preveu que, com ja ha passat a l'Àfrica, “hi haurà una forta pressió internacional perquè s'escolti la veu de Catalunya” i avisa que entre els senegalesos que viuen a Catalunya “hi ha més partidaris del sí que del no”.



http://esports.e-noticies.cat/un-jugador-senegales-de-la-penya-esdeve-sobiranista-80910.html