dijous, 28 de novembre del 2013

Amical Mauthausen celebra les denúncies a Intereconomía i 13TV

L'entitat anima a totes les institucions a seguir l'exemple del CAC


| Actualitzat el 28/11/2013 a les 17:06h

L'Amical Mauthausen celebra la decisió del Govern de denunciar Intereconomía TV i 13TV a partir d'uns informes del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) on s'alertava de l'equiparació d'opcions independentistes amb règims totalitaris com el nazi.

A més, Amical convida a “totes les institucions a seguir l'exemple del CAC i a no romandre en silenci davant d'aquestes actituds que menyspreen la memòria de les víctimes empresonades, torturades, anul·lades i exterminades per motius polítics ideològics, religiosos, ètnics o de tendència sexual”.

La decisió de denunciar aquestes dues televisions per banalització del nazisme es va prendre després que, per encàrrec de la Generalitat, el CAC identifiqués 43 fragments emesos a les cadenes, i on es realitzava aquesta equiparació.

L'Amical Mauthausen és una associació que reuneix les víctimes, familiars i amics del règim nazi de l'Estat espanyol. Tot i que el camp de Mauthausen va ser on van ser deportats més espanyols durant la Segona Guerra Mundial, també hi va haver d'altres que estan representats en aquesta organització.