divendres, 18 d’octubre del 2013

CDC i Unió comuniquen

Ortega admet problemes d'entesa entre les dues formacions. El Govern demana a Duran que no es queixi perquè la informació li arriba abans


, Redacció | Actualitzat el 18/10/2013 a les 18:03h

Aquesta setmana, el líder d'UDC i de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, es lamentava d'haver conegut el "memorial de greuges" que el Govern ha presentat a l'executiu espanyol a través dels mitjans de comunicació. Una queixa que embolicada amb altres declaracions sobre el futur matrimonial de la federació ha enterbolit encara més la relació entre els dos partits. El Govern, però, assegura que Duran tenia el document des de feia una setmana per estudiar-lo abans de fer-lo públic.

 
La situació ha obligat a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, a posar pau. De fet, Ortega  ha reconegut l'existència de "distorsions" en la comunicació interna entre CDC i UDC. Una qüestió que arribarà a la Comissió Executiva Nacional (CEN) de la Federació convocada per aquest pròxim dilluns en el qual, Ortega no descarta plantejar un debat sobre la necessitat d'introduir sobre "com articular millor la relació interna" després de les dissonàncies públiques dels últims dies i ha reconegut certa demora en el lliurament.
 
La vicepresidenta ha volgut emmarcar aquesta situació en el terreny de "l'anècdota", el mateix terme que ha utilitzat per qualificar el fet que no trametés "amb prou antelació" el document sobre els greuges del govern estatal a Duran i Lleida. Duran però ha replicat a través de Twitter que no són els consellers d'Unió els que han de comunicar aquests tipus d'informe.