dilluns, 7 d’octubre del 2013

CDC i Reagrupament, "socis" per a la independència

07/10/2013

 Independència

Les dues formacions independentistes ultimen un acord per impulsar accions comunes i reforçar el camí secessionista


Lluís Goñalons

El president de Reagrupament Independentista
CDC i Reagrupament volen esdevenir “socis”, segons ha confirmat el líder d’aquesta segona formació, Joan Carretero, a El Singular. Les negociacions s’han allargat fins avui, quan s’està ultimant un text per tal de convertir Rcat en grup associat de CDC. Aquestes negociacions tenen com a denominador comú reforçar el full de ruta fixat pel govern d'Artur Mas.

L’acord entre Reagrupament i CDC té diversos flancs. Es fixaran pactes pels comicis en què no descarten compartir llistes de cara a pròximes cites electorals. La firma també preveu articular estratègies per enfortir el procés de secessió català i sumar així suports al full de ruta fixat pel president Artur Mas. En aquest sentint, el pacte beneficia els dos partits i alimenta objectius comuns, com la independència.

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull ha subratllat que els termes "estat propi i independència” hi figuren a l'acord. Rull ha explicat que el pacte de "cooperació" amb Reagrupament preveu eventualment una entrada d'aquesta formació "al paquet electoral de CDC". El dirigent de Convergència ha volgut remarcar també que el grup entrarà als òrgans de govern de CDC tot i que "no tindrà dret a vot".

El timing està clar i les bases dels acords s'estan acabant de llimar. Ambdues formacions tenen de marge fins a mitjans de novembre per afinar posicions. Serà aleshores quan, en primer lloc, el consell nacional de CDC aprovarà llur acord el 16 de novembre. Un dia més tard, el 17 de novembre, el consell de Rcat ratificarà la proposta. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/cdc_i_reagrupament_socis_per_la_independencia_96356.php