divendres, 20 de setembre del 2013

Marc Álvaro deixa en ridícul Santi Vila pels retards de Renfe minuts abans d'un xoc de trens a Sants

Divendres, 20 de setembre de 2013 12:10 h

El periodista simula una conversa del conseller Vila amb la ministra Pastor per denunciar el desastre de RENFE, la cara dura de la ministra i la passivitat del conseller de Territori


En una piulada a Twitter Francesc Marc Àlvaro  posa en evidencia  la pressa de pèl de Renfe, de la ministra i del conseller “- Ministra, esto de Renfe ¿verdad que me lo arreglará? - Claro, conseller @SantiVila, hay que dialogar y, sobre todo, no ser adolescentes.”, també afegeix que: “Em faria il.lusió que el conseller @SantiVila fes servir Renfe rodalia durant una setmana seguida. Segur que li faria profit”. Poc després de les queixes d’Àlvaro pels retards de rodalies s’ha produït un xoc de dos trens a l'estació de Sants de Barcelona que ha ferit lleument a una quinzena de passatgers. Santi Vila és sovint posat com exemple de bon procedir per part dels defensors del pacte i el diàleg amb Espanya, i fa uns dies va afirmar que calia “eradicar plantejaments adolescents per aconseguir la independència". 

Renfe a Catalunya és sinònim de retard i inseguretat, a Madrid de tecnologia i puntualitat

Els retards sovintejats de rodalies Renfe són històrics i fa anys que duren, i són un perjudici per les persones i l’economia del país, per això l’actitud tèbia i pactista de Santi Vila enfront el problema fa escalfar els ànims de molta gent que pateix els retards. A més ara s’afegeix un creixent problema de seguretat amb incidents i accidents freqüents, avui  ha estat un comboi provinent de Calella que ha encalçat un tren de Rodalies que havia sortit de Terrassa i això ha provocat retards de 25 minuts a tres línies, però a l’estacio de plaça Catalunya s’han produït en poc temps tres descarrilaments, mentre que a Madrid rodalies disposa d’un sistema de seguretat capdavanter. El problema és una qüestió d'inversions i voluntat política del govern de l'estat que incompleix durant anys compromisos i normes.