dimecres, 11 de setembre del 2013

La Via Catalana, un crit multitudinari d'independència al món

Dimecres  11.09.2013  16:19

Recull d'imatges de la gran mobilització popular de l'Onze de Setembre · Els participants de la cadena omplen de gom a gom els centenars de trams


La Via Catalana enllaça amb el País Valencià.:






A les 17.14 hores en punt, les campanes de la Seu Vella de Lleida han marcat simbòlicament el començament de la Via Catalana, que ha enllaçat el Voló amb Vinaròs. Organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana(ANC), centenars de milers de persones s'han agafat les mans per configurar una cadena humana al llarg de 400 quilòmetres per reclamar la independència de Catalunya en una Diada que vol tornar a ser històrica un any després de la multitudinària manifestació celebrada a la ciutat de Barcelona. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat que hi ha participat com a mínim 1.600.000 persones a la Via Catalana.

Des de la plaça de Catalunya, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha tancat la cadena escenificant que la Via Catalana ha quedat unida per les dues bandes. 'Ara i aquí l’Assemblea Nacional Catalana reitera el seu compromís de treballar sense defallir fins que Catalunya sigui un nou estat d’Europa', ha dit la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, durant el discurs final, en què ha instat els representants polítics a convocar la consulta sobre la independència el 2014. 'No volem ni podem esperar més', i ha dit que si no es podia fer una consulta calia que els representants electes tiressin endavant 'les accions necessàries perquè Catalunya esdevingui un Estat lliure i sobirà'. 'Volem que l’any 2014 el tricentenari de la nostra derrota es converteixi en el primer any de la nostra llibertat!', ha exclamat.

Les mans del compositor Carles Santos i de Lluís Llach han encaixat en la ratlla de la frontera administrativa entre el País Valencià i Catalunya en un gest carregat de profund simbolisme. La justícia ha permès finalment aquest dimecres la celebració de la cadena humana valenciana i el seu enllaç amb la Via Catalana en un acte celebrat enmig d'un ambient reivindicatiu.

Milers de persones han iniciat la 'Cadena humana per la llengua i la llibertat' al terme de Vinaròs (Baix Maestrat) a les 17.07 hores (hora que simbolitza l'any de la derrota a Almansa, 1707) i han anat enllaçant fins arribar a la Via Catalana a Alcanar (Montsià) a les 17.14 hores. Allà, Llach i Santos han protagonitzat l'enllaç.

L'ANC ha qualificat l'acció d'èxit rotund i d'una 'nova demostració de força perquè el referèndum d'autodeterminació es dugui a terme el 2014'. 'Ha desbordat totes les previsions i ha superat en nombre la manifestació de la Diada del 2012, quan un milió i mig de persones –segons la guàrdia urbana– va omplir els carrers de Barcelona'. 

Us oferim un recull de les imatges penjades a les xarxes socials:




http://www.vilaweb.cat/noticia/4143186/20130911/via-catalana-crit-multitudinari-dindependencia-mon.html