dijous, 12 de setembre del 2013

La ultradreta rebenta l'acte de la Diada a Madrid

Els extremistes han tirat gas pebre i han agredit diversos diputats

Especial: Via Catalana

 

 









Un grup d'extrema dreta ha irromput aquest dimecres al Centre Cultural Blanquerna, la delegació del Govern de la Generalitat a Madrid, durant l'acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a la capital espanyola. En l'assalt, diversos dels assistents, entre els quals hi havia diputats, han estat agredits. També han destrossat mobiliari urbà i han tirat gas pebre, mentre cridaven "No ens enganyen, Catalunya és Espanya". El delegat del Govern a Madrid, Josep Maria Bosch, estava dalt de la tarima de l'acte en el moment dels fets i s'hi ha mantingut en tot moment.

Els fets han tingut lloc quan el delegat del Govern es disposava a pujar a la tribuna per fer el seu discurs institucional. Una quinzena de membres d'un grup d'extremadreta, amb emblemes del grupúscul Alianza Nacional, han entrat al Centre Cultural Blanquerna i han baixat les escales cridant. tan bon punt han entrat a la sala on hi havian una cinquantena de persones, entre les quals diversos diputats d'Unió i PSC, han fet destrosses a la sala on es desenvolupava l'acte.

Tan bon punt han entrat a la sala on hi havia una cinquantena de persones, entre les quals diversos diputats d'Unió i PSC, han tirat a terra el mobiliari, inclosa la bandera catalana, i han mostrat ensenyes nazis i espanyoles.

Diversos diputats, entre els què hi havia Josep Sánchez-Llibre, els han plantat cara, i el delegat del govern a Madrid s'ha mantingut ferm en tot moment al seu lloc. Pocs segons després, han abandonat la sala fent les mateixes consignes.

Tan bon punt han marxat de la sala els assistents han notat una forta olor de gas que ha provocar dificultats a la respiració de diverses persones i la sala ha estat desallotjada.

Abans de l'acte ja s'havia constatat la presència a la sala de dues persones amb posat seriós que eludien les càmeres i que són les que podrien haver alertat la resta que l'acte estava a punta de començar.