dijous, 19 de setembre del 2013

Ironia anglesa: Un veterà de les Malvines, nou governador de Gibraltar

19/09/2013

Gibraltar

"Em sento honrat de ser destinat a Gibraltar, especialment donades les connexions històriques amb la Marina britànica", ha declarat James Dutton


Lluís Bou


El nou governador de Gibraltar, James Dutton
 Ironia anglesa. Un veterà de les Malvines, el tinent general retirat de la Marina britànica, James Dutton, ha sigut nomenat avui nou governador de Gibraltar, en un "simple canvi rutinari" sense relació amb l'actual tensió entre Madrid i Londres, segons el Govern del Regne Unit.
El ministeri britànic d'Afers Exteriors ha assenyalat que Dutton, que entre altres funcions ha exercit també llocs de comandament a l'Afganistan i l'Iraq, reemplaçarà a l'actual governador, Adrian Johns, que deixarà el lloc al desembre després de quatre anys de mandat.
El lloc de governador de Gibraltar és pràcticament simbòlic, com a representant de la reina Isabel II d'Anglaterra, ja que Fabian Picard exerceix actualment com a ministre principal del penyal britànic. Dutton, de 59 anys d'edat i que es va retirar de la Royal Navy el 2010 després de 37 anys de servei, va servir en la guerra de les Malvines del 1982 contra l'Argentina i va ser responsable de l'OTAN al ministeri britànic de Defensa.
En un comunicat, el nou governador ha expressat bons desitjos. "Espero que els meus anys d'experiència militar, units a tres anys de experiència comercial , em serveixin per dur a terme el càrrec de governador i les meves responsabilitats cap a Gibraltar i el Regne Unit". "Em sento honrat de ser destinat a Gibraltar, especialment donades les connexions històriques amb la Marina britànica", ha apuntat.
El seu nomenament es produeix en un moment de tensió diplomàtica entre Londres i Madrid, que té el seu origen en una disputa sobre drets de pesca entre Gibraltar i Espanya.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/ironia_anglesa_un_vetera_de_les_malvines_nou_governador_de_gibraltar_96066.php