divendres, 30 d’agost del 2013

Unió s'enfada amb Òmnium

Ortega "decebuda" amb Muriel Casals


, Redacció | Actualitzat el 30/08/2013 a les 12:04h


Mala maror entre Unió Democràtica de Catalunya i Òmnium Cultural. Així s'ha pogut copsar aquest matí quan la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, s'ha mostrat "decebuda" aquest divendres amb la presidenta d'Òmnium , Muriel Casals, per haver assegurat que Unió és "molt petitona en termes populars" i minimitzar el paper dels democristians en el procés sobiranista.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ortega ha deixat clar que "estar tipa d'haver-se de justificar" sobre la defensa d'Unió del dret a l'autodeterminació. "M'han sabut greu les declaracions de Casals, perquè Unió porta 80 anys lluitant pel dret a decidir", ha sentenciat amb irada vehemència.

"Que la cadena sigui un èxit"

Sobre la seva participació en la cadena humana de l'Onze de Setembre, Ortega no l'ha volgut concretar i ha dit que ho anunciarà més endavant. Mentrestant dilluns l'executiva d'Unió es posicionarà formalment, però els militants "actuaran en consciència". Ella podria participar-hi directament, ser a la recepció oficial que farà el president Artur Mas als organitzadors de la Via Catalana o seguir treballant al seu despatx, ha dit. Tot i així, ha dit que l'important és que la cadena humana sigui un èxit, que sigui el màxim d'oberta possible i sumi totes les sensibilitats.