dilluns, 12 d’agost del 2013

SI participarà a la manifestació de l'Onze de Setembre

El partit independentista anima a participar a la marxa així com a la Via Catalana

Especial: Via Catalana



| Actualitzat el 12/08/2013 a les 08:58h


Solidaritat Catalana per la Independència (SI) fa una crida a la ciutadania i la societat civil a manifestar-se l'Onze de Setembre per accelerar el procés d'independència. Així, SI es suma a la convocatòria de la manifestació unitària per exigir que es convoqui el referèndum d’autodeterminació sí o sí, amb una pregunta clara i sense descartar la Declaració Unilateral d'Independència (DUI), que han fet diverses entitats catalanes com: Ara o Mai, European Partnership for Independence-EPI, Institut Nova Història, CSC-Intersindical, Fundació Catalunya Estat, FNEC, Sobirania i Progrés, CatDiuProu, Escola en Català, ClubFNEC, Gent de la Terra i CADCI.

El partit independentista considera que tant les manifestacions convocades a Barcelona i altres localitats com la Via Catalana són actes importants per "accelerar el procés d'independència" i per "pressionar" el Govern per a que "posin fil a l'agulla i s'estableixi ja la data i pregunta del referèndum", segons ha manifestat el Secretari General de la formació independentista, Uriel Bertran. En aquest sentit, Bertran creu que "cal exigir el compromís que davant tots els intents de bloqueig que puguin succeir-se per part de l'Estat i que establim una estratègia unilateral, al marge de l'Estat espanyol, per assolir la independència i el reconeixement internacional".

La marxa de Barcelona sortirà de la Plaça Urquinaona de Barcelona el proper 11 de Setembre a les 19 hores, per tal de fer pressió ciutadana per accelerar el procés d’Independència. A més hi haurà manifestacions a d’altres ciutats del país.