dijous, 29 d’agost del 2013

Que tanta neutralitat amb la #ViaCatalana no ens faci traïdors

De Gispert no anirà a la Via Catalana però saludarà els organitzadors a les portes del Parlament amb Rigol i Benach, la presidenta creu que el seu càrrec ha de ser "neutral" però desitja que la cadena sigui un èxit.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha anunciat aquest dijous que no participarà en la Via Catalana igual que no va fer-ho en la manifestació de la Diada de l'any passat. Ara bé, ha confirmat que “saludarà” els organitzadors i els participants del tram que passa tot just per les portes del Parlament, i ho farà amb els dos expresidents de la cambra, Joan Rigo i Ernest Benach, que han acceptat la seva proposta. De Gispert ha argumentat que no va a la cadena humana "per motius institucionals" i perquè el seu càrrec ha de ser "el més neutral possible", però ha desitjat que la iniciativa sigui un èxit tenint en compte que el Parlament va apostar pel dret a decidir. 
 
© @acn
Forcadell diu que els hagués agradat que Mas participés a la Via Catalana per donar una "imatge d'unitat"

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha assegurat que els hauria agradat que el president Mas hagués participat a la Via Catalana. No obstant això, Forcadell assegura que estan satisfets perquè el Govern els ha mostrat "ple suport" amb la decisió de rebre'ls el mateix Onze de Setembre. Per a Forcadell, la participació de Mas hauria estat el símbol de la unitat entre la societat civil i el Govern en un moment "tan transcendental".

No hi som, però hi som

Malgrat aquest retret, Forcadell ha assegurat que estan molt satisfets pel suport que els ha mostrat el Govern i el mateix president, que els ha comunicat que els rebrà l'Onze de Setembre al migdia. "El Govern ens ha donat ple suport i el fet de rebre'ns al migdia, abans que fem la cadena, és molt important perquè ens mostra el seu suport abans de saber com ha anat", ha manifestat Forcadell.