dilluns, 12 d’agost del 2013

Nova pífia espanyola: Gratacels sense ascensors

12/08/2013

Bombolla immobiliària

 

El diari nord-americà 'The New York Daily News' diu que "el fet pot passar a la història com un dels majors errors arquitectònics"


Lluís Goñalons


Gratacel Intempo, a Benidorm (Alacant) - Intempo Benidorm
"Tot i l'intent del gratacel espanyol 'Intempo' de ser un missatge de prosperitat s'ha convertit en un exemple per a l'estat actual de les coses en el conjunt d'Espanya", ras i curt s'ha expressat el diari nord-americà 'The New York Daily News' sobre l'absència de planificació d'ascensors a l'edifici de 47 plantes de Benidorm. El diari ha pronosticat que "el fet pot passar a la història com un dels majors errors arquitectònics". Aquest, compta com a mínim amb un precendent de pes que va protagonitzar el passat mes de maig l'exèrcit espanyol amb els submarins que no suraven.

Amb 200 metres d'alçada que ateny el gratacel, Intempo ha tocat sostre. Va ser ideat sota el lema "un inqüestionable estandard de futur" i ha resultat ser finalment la metàfora perfecta d'un temps d'excessos a l'estat espanyol. I és que no s'havia tingut en compte el forat de l'ascensor tal i com s'aprecia en els dissenys promocionals on no consten els típics espais dedicats als terrats als motors elevadors. L'edifici Intempo té un 94% de la seva estructura completada i està previst que s'acabi d'edificar el desembre de 2013, segons va informar el diari 'El País'. Això sí, la infraestructura pot veure dilatat el seu cost si finalment vol instal·lar una estructura suplementària que aculli els ascensors.

Per més inri, el maig passat els arquitectes directors del projecte, el despatx de Pérez Guerra i Olcina i Raduan Arquitectes, van rentar-se les mans sobre el cas i van presentar la seva dimissió. Però la polèmica no s'acaba aquí. Les denúncies infraestructurals no són les úniques rebudes. Intempo està llastrat per denúncies d'estafa, embargaments i reclamacions de clients i proveïdors. És per tots aquests motius que més que un símbol de recuperació de la crisi, com volia vendre el govern de Benidorm, l'edifici ha acabat sent, com ha assenyalat el 'The New York Daily News' un exemple per a l'estat actual de les coses en el conjunt d'Espanya".

Ho neguen, però no ho demostren

Els encarregat d'administrar el portal del polèmic gratacel han negat a 'El Singular Digital' les acusacions rebudes per part de mitjans nacionals i internacionals. Tot i no acceptar les acusacions, a l'informe de l'estructura de l'edifici brindat no hi apareix cap capítol dedicat als ascensors.



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/08/nova_pifia_espanyola_gratacels_sense_ascensors_95483.php