dijous, 22 d’agost del 2013

Nou vídeo de la ANC fent una crida per omplir les Terres de l'Ebre

Dijous  22.08.2013  18:11

Hi participen personalitats com Germà Bel, Andreu Carranza, Pep Suñé i la mateixa Carme Forcadell

Els trams de les Terres de l'Ebre són els que necessiten més gent per a omplir-se. Per això, força personalitats, entre les quals Lluís Llach i Jordi Pujol, ja han anunciat que s'hi desplaçaran. Ara l'Assemblea ha publicat un vídeo en què personalitats ebrenques demanen a la resta del país que s'hi acosti per aconseguir acabar d'omplir la cadena. En el vídeo hi participen, entre d'altres, l'economista Germà Bel, l'escriptor Andreu Carranza, el membre històric d'Unió de Pagesos, Pep Suñé, el batlle de Tortosa, Ferran Bel, el cantant Josep Bordes (Pepet i Marieta) i la mateixa Carme Forcadell. 'Som molts, però hem de ser molts més!', clamen.







El cantant Josep Bordes (Pepet i Marieta) apareix al començament del vídeo i diu: 'El dia Onze de Setembre us necessitem a tots. Qui vulgui lluitar que s'agafi de la mà'. Aquesta darrera és una de les frases que repeteixen a la cançó que han preparat per a la diada. Tot seguit, des d'Unió de Pagesos, Pep Suñé demana: 'La pagesia i el món rural necessiten que Catalunya tingui un estat propi. I tu, que matines i treballes cada dia, vindràs a fer-nos costat?'.  

Germà Bel hi surt més endavant i explica que, al seu parer, és important omplir la Via Catalana perquè: 'Hem d'esforçar-nos perquè podem aspirar a un millor futur, a una millor economia i a unes millors infraestructures i això només depèn de nosaltres'. 

'L'Onze de Setembre hem de continuar demostrant al món que volem ser el proper estat d'Europa. Per això us necessitem a tots, us esperem. L'Onze de Setembre hem d'omplir els 400 quilòmetres de la Via Catalana', afirma la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, com a cloenda del vídeo.

Precisament avui VilaWeb publica una entrevista amb Lluís Llach on explica que va demanar a l'Assemblea que li guardés un lloc a les Terres de l'Ebre

Fa uns quants dies, Manel Alves, membre del secretariat de l'ANC en representació de les Terres de l'Ebre, feia una crida a la participació en aquesta zona de la Via Catalana. En aquesta opinió contundent hi deia: 'Als catalans de l'interior, del nord i de l'àrea metropolitana els dic que és important que vinguin al sud perquè a les Terres de l'Ebre som 190.000 habitants i tenim 70 quilòmetres per cobrir! Per fer-ho necessitem ser 70.000 persones com a mínim.'