dimarts, 20 d’agost del 2013

Espanya vol aplicar una taxa il.legal per entrar a Gibraltar

Dilluns, 19 d'agost de 2013 20:20 h

La Comissió Europea avisa al govern que cobrar una taxa a la frontera de Gibraltar seria totalment il·legal


El govern espanyol continua capficat en voler dominar Gibraltar i planteja una taxa de 50 euros per creuar-ne la frontera. Espanya no pot assimilar la idea de deixar de banda Gibraltar i que els seus ciutadans puguin escollir el seu futur i continua posant pals a les rodes enlloc de solucionar el conflicte. Ara bé, la resposta de la Comissió Europea ha estat ràpida i clara, i ha alertat al govern espanyol que establir una taxa d'aquest tipus seria totalment il·legal. José Manuel Durao Barroso, president de la comissió Europea, ha deixat les coses ben clares a Rajoy a través d'una trucada telefònica aquest migdia en la que ha assegurat que la taxa proposada per Rajoy seria totalment il·legal. Malgrat la negativa europea respecte la taxa fronterera, Barrosos o Rajoy han arribat a un acord per enviar una missió comunitària a Gibraltar.

Mesures il·legals a Gibraltar
 
Afegeix la llegenda
Oliver Bailly, portaveu de Barroso ha alertat avui que “qualsevol impost o peatge cobrat a la frontera basat en el fet de creuar-la seria il·legal”. El mateix Barroso, president de la Comissió Europea va telefonar divendres a David Cameron i avui a Mariano Rajoy per intentar fer d'àrbitre en el conflicte de Gibraltar. Durant la trucada, Rajoy, que sembla ser que no es farà enrere, ha acordat amb Barroso l'enviament d'una missió comunitària a Gibraltar, i ha demanat que aquesta missió "verifiqui i controli que l'activitat econòmica a Gibraltar no vulnera la normativa europea sobre blanqueig de diners, contraban i fiscalitat".
 
Espanya, esperit colonitzador
 
Sembla ser que Espanya continua en la seva línia colonitzadora i en lloc de buscar solucions al conflicte amb els britànics mira cap una altra banda i dóna més importància al blanqueig de diners a Gibraltar, que a la voluntat dels seus ciutadans a poder escollir el futur de l'indret on viuen.