dijous, 8 d’agost del 2013

El PSC insisteix en la possibilitat de negociar una consulta amb l'Estat

dret a decidir(dret a decidir el que ?)


Jaume Collboni critica que està “fora de lloc” que UDC demani a l’ANC un canvi de lema per la cadena humana




Mar Sabé


Jaume Collboni avui al 3/24
Jaume Collboni, portaveu del PSC, ha insistit avui a l’Entrevista de l’estiu del 3/24 en la possibilitat de negociar la consulta amb l’Estat. Collboni ha compartit que hi ha mecanismes legals dins la Constitució que permetrien el poble català ser consultat, però també ha reiterat la voluntat del seu partit de modificar la Carta Magna en un sentit federal.

Collboni també ha considerat que està "fora de lloc" que Unió Democràtica (UDC) hagi demanat a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) un canvi de lema per la cadena humana de la propera diada. Collboni ha argumentat que és "perfectament legítim" que aquesta convocatòria sigui a favor de la independència, i ha conclòs que més nítidament independentista que la manifestació multitudinària convocada per la mateixa assemblea l’any passat pels carrers de Barcelona.

"És molt curiós veure que hi ha partits com UDC que intenten forçar un canvi de l'eslògan", ha sentenciat el portaveu socialista, i ha argumentat que, els dos partits que formen la coalició nacionalista han arribat a "l’extrem de la contradicció". Collboni ha assegurat que s'ha demostrat que UDC "no és un partit independentista" per la qual cosa, entre d'altres qüestions, intenta forçar un canvi del lema de la cadena humana al marge de CDC.

El portaveu socialista ha reiterat que el seu partit té les coses clares, donant a entendre que és tot el contrari de CiU. El PSC, "al no defensar l'opció de la independència com una solució, no té cap intenció de participar en la cadena humana", ha sentenciat.

Collboni, però, sí que ha admès que el dret a decidir ha generat dubtes i discrepàncies en el si del seu partit.



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/08/el_psc_insisteix_en_la_possibilitat_de_negociar_una_consulta_amb_l_estat_95448.php