divendres, 30 d’agost del 2013

El govern andorrà estudia retirar la residència temporal a Ricardo Teixeira

Divendres  30.08.2013  12:12

La policia andorrana ha demanat a la brasilera si Teixera ja tenia antecedents penals quan va fer els tràmits


El govern d'Andorra va confirmar ahir que el 14 de novembre del 2012 va autoritzar residència temporal a Andorra de l'ex-president de la Confederació Brasilera de Futbol i amic de l’actual president del FC Barcelona Sandro Rosell, Ricardo Teixeira. Ara, la policia andorrana ha demanat a la brasilera que especifiqui si Teixera ja tenia antecedents penals quan va fer els tràmits per demanar la residència. Segons la resposta que obtingui, el govern estudia retirar-li la residència temporal. 

La tramitació de la sol·licitud continua aixecant polseguera perquè Teixera podria eludir la justícia del seu país ja que el Brasil i Andorra no tenen conveni d'extradició. Teixera va fer la petició de residència a Andorra al setembre del 2012 i va presentar els antecedents penals al juliol, és a dir, de dos mesos abans. El govern andorrà diu que no fou fins al maig de 2013, que van conéixer les presumptes accions fraudulentes al Brasil de Teixeira. 

Ara esperen la resposta de les autoritats brasileres i segons quina sigui, el govern podria retirar la residència temporal a Teixeira immediatament o esperar-se a que arribi el novembre, moment en què s'hauria de renovar la residència temporal i decidir llavors si la revoca o la renova. 

Teixeira encara no ha estat mai condemnat per cap cas de corrupció, però va haver de dimitir després de publicar-se acusacions greus en contra seva i té investigacions obertes, en les quals també apareix el nom de Sandro Rosell.

Rosell, confundador de la consultora que va gestionar la residència temporal

Ahir el Diari d'Andorra publicava una informació segons la qual Rosell, l’actual president del FC Barcelona, és soci i cofundador de la consultora comptable i financera Comptages de Sant Julià, encarregada de gestionar la petició de Teixeira.

Això vincularia encara més tots dos dirigents esportius. El diari andorrà ha consultat la informació de Comptages SL al registre de societats i hi consta que Joan Besolí té el 67% d’accions d’una entitat empresarial en què, com a soci fundador, també figura Alexandre Rosell Feliu, amb un 11% de l’accionariat. Amb la mateixa participació apareixen Pedro Andrés Ramos González i Juan Carlos Hernández Fernández.

D'una altra banda, fa uns quants dies la premsa brasilera havia explicat que els fons dels partits amistosos de la selecció brasilera desviats a empreses de Sandro Rosell havien acabat en l'AND Bank d'Andorra, en gran part.