dijous, 15 d’agost del 2013

Brasil va desviar diners de partits amistosos a comptes de Sandro Rosell, segons la premsa brasilera

Dijous  15.08.2013  19:14

Ho publica el diari Estadão de São Paulo


Sandro Rosell
Una part dels diners que seleccions de tot el món han pagat a la Federació Brasilera de Futbol per als partits amistosos que l'equip brasiler ha jugat recentment, es van desviar a comptes del del president del Barça, Sandro Rosell. Així ho assegura el diari brasiler Estadão, de São Paulo, que afirma haver tingut accés a la documentació que ho demostra.

Segons el diari, la selecció brasilera havia de cobrar per cada partit 1,6 milions de dòlars, dels quals poc més d'un milió van acabar cobrant-se. L'empresa que gestiona aquests partits és ISE, amb seu a les Illes Caiman. No s'ha explicat encara on van anar a parar els prop de mig milió de dòlars per partit que no van arribar mai a la federació. Segons que assegura Estadão, la documentació a la qual ha tingut accés demostra que 450.000 dòlars per partit van anar acabar com a comissions a comptes d'una empresa propietat de Rosell.

En concret, la documentació demostra que ISE va ingressar 10,9 milions de dòlars a l'empresa Uptrend Development LLC, amb seu als Estats Units, a nom d'Alexandre Rosell Feliu, nom oficial de Sandro Rosell. Aquesta 10,9 milions de dòlars correspondrien a la celebració de vint-i-quatre partits amistosos, a ordre d'un 450.000 dòlars per partit.

El diari explica que aquesta pràctica era habitual mentre Ricardo Teixeira, amic personal de Rosell, presidia la Federació Brasilera abans no es va veure obligat a dimitir per les denúncies de corrupció i enriquiment il·lícit.

Rosell, encara investigat per un altre cas de corrupció

Rosell, que fou representant de Nike al Brasil, és encara investigat per la justícia bralisera per un cas de presumpte frau i falsedat documental en la celebració d'un partit de la selecció brasilera amb Portugal l'any 2008. I no és la primera vegada que la premsa brasilera l'assenyala. La fiscalia demana la devolució dels tres milions d'euros que es van pagar a aleshores a l'empresa Ailanto Marketing, propietat de Rosell.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4139085/20130815/brasil-desviar-diners-partits-amistosos-comptes-sandro-rosell-premsa-brasilera.html